Recept Lotte a la Provencale - Mořský ďas

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lotte a la Provencale - Mořský ďas

Postup

Pomocí tenkého ostrého nožíku odstranit růžovou blánu ze svalů ocasu. Držíc nůž na 45% nažezat asi 12 diagonálních plátků z masa ocasu. Ochutit plátky solí a pepřem a obalit je lehce v mouce. Oklepat její přebyek. Rozehřát těžkou pánev do sálající teploty, přidat 3 lžíce oleje a nakláněním pánve na všechny strany ho nechat roztéct po dnu. Přidat plátky masa z ocasu, snížit teplotu na středně horkou a smažit plátky po 1-2min na každé straně do světle hněda. Přidat trochu více oleje, je-li zapotřeby. Přendat rybu na mísu a udržovat ji v teple. Na pánev přilít víno a uvolnit za stálého míchání přípek ode dna po asi 1-2min. přidat rajčata a tymián a dusit je po 2 min. navíc. Přidat olivy, kapary a bazalku a dusit další minutu, aby se vše ohřálo. Rozdělit rybu na 4 nahřáté talíže a zalít je vzniklou omáčkou. Nahoře posypat oříšky. Podávat s ¨Paříšskými brambůrky¨ (kulaté, vykrájené brambůrky smažené za syrova na pánvi do zlatova) a dílky citronu, chcete-li.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.03.04 vloženo
  • 4571x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700g mořského ďasa bez kůže a nakrájeného na svaly
  • hladká mouka na obalení
  • 3-4 lžíce olivového oleje
  • 125ml suchého bílého vína, nebo rybí vývar
  • 3 velká uzrálá rajřata, oloupaná, semínek zbavená a posekaná
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 16 vypeckovaných černých oliv (nejlépe Nicoise)
  • 1-2 lžíce kaparů slitých a propláchnutých
  • 1 lžíce posekané bazalky
  • sůl a pepř
  • piniové oříšky, nebo na hrubo posekané oloupané mandle na sucho opražené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lotte a la Provencale - Mořský ďas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lotte a la Provencale - Mořský ďas

reladis
74 příspěvků 15.5.09 20:43
Re: Lotte a la Provencale - Mořský ďas (R).

Tuto rybu jsem jedla u pribuznych, tenkrat, nevedouc jak vypada. Kdyz jsem si ji, nic netusic, nasla na internetu, neverila jsem, jak tak skareda ryba muze byt tak strasne dobra. Byly to asi 5 cm spaliky rybiho ocasu i se stredni kosti a plavala v zelenine a kari a créme fraiche a bylo to mooooc dobre. Doporucuji vsem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz