Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Posekat cibuli a propláchnout čočku. Vložit je do kastrolu, přidat třikrát tolik vody, vývarový prášek a svazek bylinek. Vařit po 20-25min. a potom slít čočku. Připravit zálivku ze 2 lžic oleje, octa, hořčice, soli, pepře a přidat 1/3 k teplé čočce. Pokrájet lososa na malé kousky. Na jemno pokrájet šalotky, okurky a vejce. Přidat vše k lososu, společně s estragonem, zbytkem zálivky a citronovou šťávou. Osolit a opepřit a dát do studena na 30min. Pro každou porci naplnit kalíšek s rovnýma stěnama asi 10 cm v průměru 1/4 lososa, dobře jej napěchovat a nahoru rozdělit čočku, kterou také hodně stlačit dolů tak, aby vše dobře drželo dohromady. Oloupat kůru z pomeranče, odstranit bílou část a nakrájet ji na tenké nudličky. Smíchat dohromady zbytek oleje, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a pokrájenou pomerančovou kůru. Vyklopit kalíšky s lososem a čočkou a kolem nalít trohu pomerančové omáčky. Nahoře ozdobit trochou smetany a bylinkou, chcete-li
Recept je z kategorií: Luštěniny
Bageta, nebo jiné pečivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lososový tatarák s čočkou pro horké dny