Recept Lososový pstruh na sektu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lososový pstruh na sektu

Postup

1. Omytou a osušenou rybu na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Šalotku nadrobno nakrájíme. Pomeranč a citron podélně rozpůlíme. Jednu půl­ku nakrajíme na dílky, z druhé vymačkáme šťávu. 2. Rybu naplníme šalotkou, estragonem, nakráje­ným citronem a pomerančem. Položíme na alobal, podlijeme vývarem a pevně uzavřeme. Pečeme zhruba 25 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjmeme z fólie a uchováme v teple. 3. Vývar slijeme z fólie do pánve, přidáme vy­mačkanou ovocnou šťávu a povaříme. Přídáme sekt, osolíme, opepříme, přisladíme a vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Rybu podáváme na nahřáté mísu s nudličkami pomerančové kůry. Omáčku podáváme odděleně.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.11.01 vloženo
  • 5886x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 losový (mořský) pstruh (cca 1 kg)
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 šalotka
  • 1 chemicky neošetřený pomeranč a citron
  • 3 snítky estragonu
  • 200 ml rybího vývaru (z kostky)
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 špetka cukru
  • 75 ml sektu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososový pstruh na sektu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz