Recept Lososový pstruh na sektu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lososový pstruh na sektu

Postup

1. Omytou a osušenou rybu na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Šalotku nadrobno nakrájíme. Pomeranč a citron podélně rozpůlíme. Jednu půl­ku nakrajíme na dílky, z druhé vymačkáme šťávu. 2. Rybu naplníme šalotkou, estragonem, nakráje­ným citronem a pomerančem. Položíme na alobal, podlijeme vývarem a pevně uzavřeme. Pečeme zhruba 25 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjmeme z fólie a uchováme v teple. 3. Vývar slijeme z fólie do pánve, přidáme vy­mačkanou ovocnou šťávu a povaříme. Přídáme sekt, osolíme, opepříme, přisladíme a vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Rybu podáváme na nahřáté mísu s nudličkami pomerančové kůry. Omáčku podáváme odděleně.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.11.01 vloženo
  • 5344x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 losový (mořský) pstruh (cca 1 kg)
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 šalotka
  • 1 chemicky neošetřený pomeranč a citron
  • 3 snítky estragonu
  • 200 ml rybího vývaru (z kostky)
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 špetka cukru
  • 75 ml sektu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososový pstruh na sektu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz