Recept Lososový pstruh na sektu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lososový pstruh na sektu

Postup

1. Omytou a osušenou rybu na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Šalotku nadrobno nakrájíme. Pomeranč a citron podélně rozpůlíme. Jednu půl­ku nakrajíme na dílky, z druhé vymačkáme šťávu. 2. Rybu naplníme šalotkou, estragonem, nakráje­ným citronem a pomerančem. Položíme na alobal, podlijeme vývarem a pevně uzavřeme. Pečeme zhruba 25 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjmeme z fólie a uchováme v teple. 3. Vývar slijeme z fólie do pánve, přidáme vy­mačkanou ovocnou šťávu a povaříme. Přídáme sekt, osolíme, opepříme, přisladíme a vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Rybu podáváme na nahřáté mísu s nudličkami pomerančové kůry. Omáčku podáváme odděleně.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.11.01 vloženo
  • 5394x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 losový (mořský) pstruh (cca 1 kg)
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 šalotka
  • 1 chemicky neošetřený pomeranč a citron
  • 3 snítky estragonu
  • 200 ml rybího vývaru (z kostky)
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1 špetka cukru
  • 75 ml sektu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososový pstruh na sektu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz