Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dát lososa do hrnce s 500ml vody, sake, špetku soli, přivéct do varu a dusit lososa po 3min., až je měkký. Sloupnout kůži a vyndat kosti, jsou-li jaké. Nakrájet tofu napříč na 5-6 stejnýchkousků. Dát zbytek vody do kastrolu, přidat tofu a přivéct do varu. Zvolna vařit po 2 min. Přendat tofu do cedníku plátnem vyloženého. Nechat dobře okapat a v plátně ¨vyždímat¨(zbavit se co nejvíce tekutiny). Vidličkou tofu rozdrtit. Vložit lososa a tofu do mísy, posypat 2 1/2 lžicemi mouky, cukrem a 1/2 lžičky soli. Dobře smíchat. Utvořit 4cm koule. Lehce obalit koule ve zbývající mouce. Rozehřát olej na hluboké pánvi, nebo ve fritovacím hrnci na 160°C a postupně usmažit koule do zlatova (asi 3-4min.). Často je otáčet. Vyjmout z oleje a osušit je na kuchyňském ubrousku. Naaranžovat listový salát na mísu, poskládat koule nahoru a ihned podávat s malou miskou 1 lžíce sójové omáčky pro každého a doprostřed položit zašpičatělý kopeček 1 lžičky nastrouhaného zázvoru pro každého. P.S.: Již jsem připravila recept i z losové konzervy místo čerstvého lososa.
Recept je z kategorií: Ryby
Rýže se zeleným hráškem ¨Aomame Gohan¨.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lososové, tofu koule "Sake Tofu Agedango"