Recept Lososové hakozushi western style

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lososové hakozushi western style

Úvod

Davno pred tym ako sa zacali pripravovat sushi zabalene do rias nori a zo surovych ryb, sushi sa robili natlacanim do drevenej formy hako a pouzivali sa uvarene -udene suroviny aby vydrzali na cestach, dakde ich volaju aj Osakazushi.Takze „stlacane“ hakozushi z udeneho lososa s kaviarom .Su to asi jedny znaj dekorativnejsich sushi , vyzeraju ako male zakusky.Vhodne pre tych co surove ryby nemusia.

Postup

Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne recepty tu na Labuznikovy napriklad od Dementora ID=27012). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore su volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a zle sa cisti ta formicka. Zaciname „naopak“ na dno dame platky lososa potrieme ich wasabi podla chuti .Na jemno nakrajane a osusene platky malej oharky greckej ( dakde sa vola libanonska ma malinke semienka) rovnomerne rozlozime na lososa.Pridame rovnomerne ryzu -zarovname devennyn „poklopom“ a poriadne postlacame.

Cele sushi preklopime na „poklop“ a vytiahneme z formy , takze mame lososa na vrchu. Az teraz ide do tuheho. Na nakrajanie treba noz ostry ako britva,( najlepsie je jednostranny sushi noz) plus po kazdom reze treba ocistit a mat noz vlhky. Dakde som cital velkost hakozushi je zavisla len na tom ako dobre vie „sushi master“ narabat s nozom. Ozdobime podla toho aky sme kreativny ja som dal trosku kaviaru pasik redkvy daikonu.

Servirujeme so sojovou omackou najlepsie japonskou Kikkoman a sladkym japonskym nakladanym zazvorom.

PS: Western style preto lebo tradicne by tam mal byt udeny uhor alebo pstruh.

Recept je z kategorií: Mořské Pokrmy z rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.10.10 vloženo
  • 6016x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 g losos údený plátky
  • 1 hrncek ryza na sushi
  • 5 p/lyzic cca ryzovy ocot ( treba chutnat )
  • 1 ks oharka grecka mensia
  • kaviár
  • wasabi
  • sojová omáčka japonska
  • sol
  • cukor
  • nakladany zazvor
  • daikon

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 11.10.10 13:48

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Lososové hakozushi western style

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 11.10.10 23:23

Alis,
japonci mysleli aj na takych co neradi narabaju s velmi ostrymi nozami,
pozri vyssie na tie co som pridal Temari sushi.
Inac to je caro tychto hako sushi ze to musi vediet a mat na to techniku.Ked sa to clovek nauci su velmi rychlo pripravene.

 
Alis
2617 příspěvků 11.10.10 20:23

Moc hezký recept, moc hezké fotky :palec:
Protože mám ráda sousta co nejmenší a ty, Bento, píšeš, že malá sousta umí jen mistři, napadá mě: co kdybych celé sushi hned nepřeklopila, ale vyndala s fólií na plochu, opatrně pokrájela, pak teprve otočilastáhla fólii a dozdobila? Mám za to, že pokud budu krájet nejdřív rýži a lososa až nakonec, mělo by to jít lépe?
Možná teď kdejaký Japonec tluče hlavou do zdi… no vždyť říkám, jen nápad :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Chléb s celerem Chléb s celerem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz