Recept Lososové hakozushi western style
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Davno pred tym ako sa zacali pripravovat sushi zabalene do rias nori a zo surovych ryb, sushi sa robili natlacanim do drevenej formy hako a pouzivali sa uvarene -udene suroviny aby vydrzali na cestach, dakde ich volaju aj Osakazushi.Takze "stlacane" hakozushi z udeneho lososa s kaviarom .Su to asi jedny znaj dekorativnejsich sushi , vyzeraju ako male zakusky.Vhodne pre tych co surove ryby nemusia.
Postup
Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne recepty tu na Labuznikovy napriklad od Dementora ID=27012). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore su volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a zle sa cisti ta formicka. Zaciname "naopak" na dno dame platky lososa potrieme ich wasabi podla chuti .Na jemno nakrajane a osusene platky malej oharky greckej ( dakde sa vola libanonska ma malinke semienka) rovnomerne rozlozime na lososa.Pridame rovnomerne ryzu -zarovname devennyn "poklopom" a poriadne postlacame. Cele sushi preklopime na "poklop" a vytiahneme z formy , takze mame lososa na vrchu. Az teraz ide do tuheho. Na nakrajanie treba noz ostry ako britva,( najlepsie je jednostranny sushi noz) plus po kazdom reze treba ocistit a mat noz vlhky. Dakde som cital velkost hakozushi je zavisla len na tom ako dobre vie "sushi master" narabat s nozom. Ozdobime podla toho aky sme kreativny ja som dal trosku kaviaru pasik redkvy daikonu. Servirujeme so sojovou omackou najlepsie japonskou Kikkoman a sladkym japonskym nakladanym zazvorom. PS: Western style preto lebo tradicne by tam mal byt udeny uhor alebo pstruh.
Recept je z kategorií: Mořské Pokrmy z rýže
- 11.10.10 vloženo
- 7874x zobrazeno
Čas přípravy
- 40
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 100 g losos údený plátky
- 1 hrncek ryza na sushi
- 5 p/lyzic cca ryzovy ocot ( treba chutnat )
- 1 ks oharka grecka mensia
- kaviár
- wasabi
- sojová omáčka japonska
- sol
- cukor
- nakladany zazvor
- daikon
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.7.21 18:47
Těžko hodnotit něco, co jsem dělal prvně v životě. Rýži jsem vařil podle doporučeného receptu a celkem se povedla. Jako forma posloužila zapékací miska. Tvar to drželo hezky, chuťově to vzdáleně připomínalo sushi, ale opravdu jen z dálky. Losos značky Tesco se k japonské tradici moc nehlásil, chuťově připomínal spíš makrelu, a moje okurka řecky taky neuměla. Tohle jídlo chce hodně zkoušet a pilovat.
Líbí se miDiskuse k receptu Lososové hakozushi western style
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lososové hakozushi western style
Alis,
japonci mysleli aj na takych co neradi narabaju s velmi ostrymi nozami,
pozri vyssie na tie co som pridal Temari sushi.
Inac to je caro tychto hako sushi ze to musi vediet a mat na to techniku.Ked sa to clovek nauci su velmi rychlo pripravene.
Moc hezký recept, moc hezké fotky

Protože mám ráda sousta co nejmenší a ty, Bento, píšeš, že malá sousta umí jen mistři, napadá mě: co kdybych celé sushi hned nepřeklopila, ale vyndala s fólií na plochu, opatrně pokrájela, pak teprve otočilastáhla fólii a dozdobila? Mám za to, že pokud budu krájet nejdřív rýži a lososa až nakonec, mělo by to jít lépe?
Možná teď kdejaký Japonec tluče hlavou do zdi… no vždyť říkám, jen nápad