Recept Lososové hakozushi western style

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lososové hakozushi western style

Úvod

Davno pred tym ako sa zacali pripravovat sushi zabalene do rias nori a zo surovych ryb, sushi sa robili natlacanim do drevenej formy hako a pouzivali sa uvarene -udene suroviny aby vydrzali na cestach, dakde ich volaju aj Osakazushi.Takze „stlacane“ hakozushi z udeneho lososa s kaviarom .Su to asi jedny znaj dekorativnejsich sushi , vyzeraju ako male zakusky.Vhodne pre tych co surove ryby nemusia.

Postup

Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne recepty tu na Labuznikovy napriklad od Dementora ID=27012). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore su volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a zle sa cisti ta formicka. Zaciname „naopak“ na dno dame platky lososa potrieme ich wasabi podla chuti .Na jemno nakrajane a osusene platky malej oharky greckej ( dakde sa vola libanonska ma malinke semienka) rovnomerne rozlozime na lososa.Pridame rovnomerne ryzu -zarovname devennyn „poklopom“ a poriadne postlacame.

Cele sushi preklopime na „poklop“ a vytiahneme z formy , takze mame lososa na vrchu. Az teraz ide do tuheho. Na nakrajanie treba noz ostry ako britva,( najlepsie je jednostranny sushi noz) plus po kazdom reze treba ocistit a mat noz vlhky. Dakde som cital velkost hakozushi je zavisla len na tom ako dobre vie „sushi master“ narabat s nozom. Ozdobime podla toho aky sme kreativny ja som dal trosku kaviaru pasik redkvy daikonu.

Servirujeme so sojovou omackou najlepsie japonskou Kikkoman a sladkym japonskym nakladanym zazvorom.

PS: Western style preto lebo tradicne by tam mal byt udeny uhor alebo pstruh.

Recept je z kategorií: Mořské Pokrmy z rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.10.10 vloženo
  • 6109x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 g losos údený plátky
  • 1 hrncek ryza na sushi
  • 5 p/lyzic cca ryzovy ocot ( treba chutnat )
  • 1 ks oharka grecka mensia
  • kaviár
  • wasabi
  • sojová omáčka japonska
  • sol
  • cukor
  • nakladany zazvor
  • daikon

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 11.10.10 13:48

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Lososové hakozushi western style

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 11.10.10 23:23

Alis,
japonci mysleli aj na takych co neradi narabaju s velmi ostrymi nozami,
pozri vyssie na tie co som pridal Temari sushi.
Inac to je caro tychto hako sushi ze to musi vediet a mat na to techniku.Ked sa to clovek nauci su velmi rychlo pripravene.

 
Alis
2617 příspěvků 11.10.10 20:23

Moc hezký recept, moc hezké fotky :palec:
Protože mám ráda sousta co nejmenší a ty, Bento, píšeš, že malá sousta umí jen mistři, napadá mě: co kdybych celé sushi hned nepřeklopila, ale vyndala s fólií na plochu, opatrně pokrájela, pak teprve otočilastáhla fólii a dozdobila? Mám za to, že pokud budu krájet nejdřív rýži a lososa až nakonec, mělo by to jít lépe?
Možná teď kdejaký Japonec tluče hlavou do zdi… no vždyť říkám, jen nápad :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz