Recept Lososová polévka

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lososová polévka

Postup

Mrkev a brambory oskrábejte a nakrájejte je na malé hranolky. Fenykl a pórek opláchnete a nakrájejte je na prouzky. Cesnek oloupejte a nakrájejte jej na plátky. V hrnci rozehrejte máslo a na nem restujte zeleninu pár minut aniz by dostala barvu. Do hrnce nalejte víno, vývar, privedte k varu a varte pod poklickou slabým varem ca. 5 minut. Lososa nakrájejte na sousta, pridejte je do hrnce a nechte je varit pod poklickou velmi slabým varem dalsích asi 5 minut az je losos pevný a zelenina uvarená ale stále chrupavá. Polévku osolte, opeprete a ochutte ji cili omáckou. Na talírích posypte krájeným koprem.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 11.12.09 vloženo
  • 15620x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 velké brambory
  • 1 malý fenykl
  • 1 pórek
  • 1-2 strouzky cesneku
  • 25 másla
  • ½ dl suchého bílého vína
  • 1 l rybího nebo zeleninového vývaru
  • 400-500 g lososa bez kuze a kostí
  • 1-2 PL cili omácky
  • sul
  • pepr
  • kopr

Doporučená příloha

  • Pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz