Recept Lososová polévka

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lososová polévka

Postup

Mrkev a brambory oskrábejte a nakrájejte je na malé hranolky. Fenykl a pórek opláchnete a nakrájejte je na prouzky. Cesnek oloupejte a nakrájejte jej na plátky. V hrnci rozehrejte máslo a na nem restujte zeleninu pár minut aniz by dostala barvu. Do hrnce nalejte víno, vývar, privedte k varu a varte pod poklickou slabým varem ca. 5 minut. Lososa nakrájejte na sousta, pridejte je do hrnce a nechte je varit pod poklickou velmi slabým varem dalsích asi 5 minut az je losos pevný a zelenina uvarená ale stále chrupavá. Polévku osolte, opeprete a ochutte ji cili omáckou. Na talírích posypte krájeným koprem.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 11.12.09 vloženo
  • 16912x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 velké brambory
  • 1 malý fenykl
  • 1 pórek
  • 1-2 strouzky cesneku
  • 25 másla
  • ½ dl suchého bílého vína
  • 1 l rybího nebo zeleninového vývaru
  • 400-500 g lososa bez kuze a kostí
  • 1-2 PL cili omácky
  • sul
  • pepr
  • kopr

Doporučená příloha

  • Pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz