Recept Lososová pěna aneb mousse s okurkovou omáčkou

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

TIP: Lze použít dobře slitého lososa v konzervě .
Chřest, krakry a petrželka pro podávání, chcete-li.

Inspirace - Dvě dámy při těle.

Postup

Filé lososa po několik minut uvařit, nebo pošírovat do té doby, než se stane matným. Odejmout kůži, vybrat kosti a pomocí vidličky z něj udělat lupínky. Dát do mísy k utřenému sýru s krémovým sýrem. Přimíchat okurky, celer, cibuli, sůl a našlehanou šlehačku.

Rozpustit želatinu dle návodu na balení a smíchat do lososa se sýrem a zeleninou. Nalít do formiček vypláchnutých vodou, vložit do chladničky a nechat alespoň 2 hodiny ztuhnout.

Omáčka:
Oloupat a rozkrojit okurek, vyjmout semínka a na jemno jej posekat. Smíchat s pažitkou, cukrem, octem a nechat 30 minut stát. Přecedit a zbavit se tekutiny. Přimíchat kyselou smetanu. Povrch posypat pažitkou.

Před podáváním vyklopit formičky s mousse na talířky a podávat jej s okurkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 26.03.11 vloženo
  • 2867x zobrazeno

Ingredience

  • 450 g filé lososa
  • 60 g sýra s modrou plísní
  • 120 g krémového sýra
  • 120 ml kyselé smetany
  • 2 naložené okurky na drobno nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 střední cibule na jemno nakrájená
  • sůl
  • 300 ml šlehačky našlehané
  • 1 lžíce posekaného kopru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 sáček želatiny
  • Omáčka:
  • 1 okurek
  • 1 lžíce posekané pažitky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce vinného bílého octa
  • 150 ml kyselé smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososová pěna aneb mousse s okurkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 01.04.11 20:34

Ester, zde je dalsi recept http://www.labuznik.com/…u-a-avokada/
a pokud me pamet neklame, nekde bych mela mit foto. Pripravuji pro navstevy :-)

 
babi
6360 příspěvků 01.04.11 19:22

Ester, nasla jsem jeden z receptu http://www.labuznik.com/…o-pohosteni/?…
a dalsi nemohu najit, ale jeste se kouknu. Take Ti casem napisi nejake z receptu dvou dam pri tele :-)

 
EsterH
53 příspěvků 01.04.11 10:44

Babi,mám k tebe prosbu - mohla by si upresniť, ktoré recepty sú to? Ďakujem.

 
babi
6360 příspěvků 29.03.11 21:07

Ester, pripravovala jsem, kdyz jeste obe damy zily. Rada jsem se divala na jejich porady a precetla jsem nejake knizky od Clarissa Dickson Wright vcetne jeji tvrde uprimneho zivotopisu. Mam dost jejich receptu a nektere jsou jiz na Labu. U tohoto receptu jedine na co musis davat pozor, je velikost sacku zelatiny, aby stacila na ztuhnuti ingredienci. Davam prednost zelatiny v sacku radeji nez v platcich. Pridala jsem asi tri obdobne recepty, ktere pouzivam hlavne pro lehke pohosteni…

 
EsterH
53 příspěvků 29.03.11 14:44

Vdaka za upresnenie, Babi. Urobila si mi tymto receptom velku radost - ihned putoval medzi oblubene. Dve damy pri tele su mojou srdcovkou. Skusala si ho uz?

 
babi
6360 příspěvků 28.03.11 17:22

Ester, to je nesmirne dulezita otazka…ano, losos se musi tepelne upravit a potom lze pokracovat dle receptu. Moc Ti dekuji za Tvoje bystre oko 8-o

 
EsterH
53 příspěvků 28.03.11 10:23

jedna otazocka, Babi,
file z lososa treba predtym uvarit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz