Recept Lososová pěna aneb mousse s okurkovou omáčkou

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

TIP: Lze použít dobře slitého lososa v konzervě .
Chřest, krakry a petrželka pro podávání, chcete-li.

Inspirace - Dvě dámy při těle.

Postup

Filé lososa po několik minut uvařit, nebo pošírovat do té doby, než se stane matným. Odejmout kůži, vybrat kosti a pomocí vidličky z něj udělat lupínky. Dát do mísy k utřenému sýru s krémovým sýrem. Přimíchat okurky, celer, cibuli, sůl a našlehanou šlehačku.

Rozpustit želatinu dle návodu na balení a smíchat do lososa se sýrem a zeleninou. Nalít do formiček vypláchnutých vodou, vložit do chladničky a nechat alespoň 2 hodiny ztuhnout.

Omáčka:
Oloupat a rozkrojit okurek, vyjmout semínka a na jemno jej posekat. Smíchat s pažitkou, cukrem, octem a nechat 30 minut stát. Přecedit a zbavit se tekutiny. Přimíchat kyselou smetanu. Povrch posypat pažitkou.

Před podáváním vyklopit formičky s mousse na talířky a podávat jej s okurkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.03.11 vloženo
  • 2819x zobrazeno

Ingredience

  • 450 g filé lososa
  • 60 g sýra s modrou plísní
  • 120 g krémového sýra
  • 120 ml kyselé smetany
  • 2 naložené okurky na drobno nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 střední cibule na jemno nakrájená
  • sůl
  • 300 ml šlehačky našlehané
  • 1 lžíce posekaného kopru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 sáček želatiny
  • Omáčka:
  • 1 okurek
  • 1 lžíce posekané pažitky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce vinného bílého octa
  • 150 ml kyselé smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososová pěna aneb mousse s okurkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 01.04.11 20:34

Ester, zde je dalsi recept http://www.labuznik.com/…u-a-avokada/
a pokud me pamet neklame, nekde bych mela mit foto. Pripravuji pro navstevy :-)

 
babi
6360 příspěvků 01.04.11 19:22

Ester, nasla jsem jeden z receptu http://www.labuznik.com/…o-pohosteni/?…
a dalsi nemohu najit, ale jeste se kouknu. Take Ti casem napisi nejake z receptu dvou dam pri tele :-)

 
EsterH
53 příspěvků 01.04.11 10:44

Babi,mám k tebe prosbu - mohla by si upresniť, ktoré recepty sú to? Ďakujem.

 
babi
6360 příspěvků 29.03.11 21:07

Ester, pripravovala jsem, kdyz jeste obe damy zily. Rada jsem se divala na jejich porady a precetla jsem nejake knizky od Clarissa Dickson Wright vcetne jeji tvrde uprimneho zivotopisu. Mam dost jejich receptu a nektere jsou jiz na Labu. U tohoto receptu jedine na co musis davat pozor, je velikost sacku zelatiny, aby stacila na ztuhnuti ingredienci. Davam prednost zelatiny v sacku radeji nez v platcich. Pridala jsem asi tri obdobne recepty, ktere pouzivam hlavne pro lehke pohosteni…

 
EsterH
53 příspěvků 29.03.11 14:44

Vdaka za upresnenie, Babi. Urobila si mi tymto receptom velku radost - ihned putoval medzi oblubene. Dve damy pri tele su mojou srdcovkou. Skusala si ho uz?

 
babi
6360 příspěvků 28.03.11 17:22

Ester, to je nesmirne dulezita otazka…ano, losos se musi tepelne upravit a potom lze pokracovat dle receptu. Moc Ti dekuji za Tvoje bystre oko 8-o

 
EsterH
53 příspěvků 28.03.11 10:23

jedna otazocka, Babi,
file z lososa treba predtym uvarit?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz