Recept Lososová paštika

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lososová paštika

Postup

1. Mořského lososa omyjeme pod studenou te­koucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Rozkrájíme ho na větší kousky. Spolu s vejci ho vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme smetanu, mírně osolíme a opepříme. Poté vmí­cháme nakrájenou pažitku podle chuti strávníků. 2. Troubu předehřejeme na 170 °C. Ohnivzdornou obdélníkovou formu (event. tzv. srnčí hřbet) vyložíme plátky uzeného lososa a naplníme rozmixovanou směsí. 3. Formu pevně uzavřeme pokličkou nebo alo­balem. Vložíme ji do vodní lázně a postavíme do trouby asi na 60 min. Necháme vychladnout při pokojové teplotě. *Tip:* Rybu pokapejte citronovou šťávou a nechte ji v chladničce asi 30 min. Zvýrazní to její chuť.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.02.02 vloženo
  • 9832x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mořského lososa
  • 2 vejce
  • 500 ml smetany
  • 1 svazek pažitky
  • 250 g uzeného lososa
  • sůl
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososová paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz