Recept Lososí plátky s jablečným čatní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lososí plátky s jablečným čatní

Postup

1. Na přípravu čatní oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubší kostič­ky. Omytá jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a rovněž je nakrájí­me na kostky. Zázvor oloupeme a najemno nasekáme. Chilli paprič­ky rozpůlíme, zbavíme je jádřinců, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. 2. Zahřejeme 2 lžíce oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme jablka, zázvor a Chilli papričky a vše okořeníme mletým kari. K této směsi přimícháme ocet, cukr, 4 lžičky vody, skořici, sůl a pepř. Čatní necháme vařit na středně silném plameni asi 25 min. Občas zamícháme. 3. Lososa opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opep­říme. Ve zbylém oleji ho ze všech stran opečeme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 28.10.03 vloženo
  • 3950x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 600 kcal, 2510 kJ, 31 g bílkovin, 33 g tuků, 41 g sacharidů
  • 3 středně velké cibule
  • 500 g jablek
  • 20 g syrového zázvoru
  • 1 červená chilli paprička
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička práškového karí
  • 5 lžic jablečného octa
  • 70 g hnědého cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků lososa (po 80 g)
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Porce ryby zalijeme pikantním čatní a podáváme, nejlépe s rýží.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososí plátky s jablečným čatní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lososí plátky s jablečným čatní

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lososí plátky s jablečným čatní

Tuším, že něco velmi podobného jsem včera ochutnala v IKEA. Takže tento recept určitě vyzkouším.
Jen ta rýže jako příloha se mi moc nezdá, viděla bych to na vařené brambory míchané se zeleninou nebo jen blanšírované fazolové lusky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz