Recept Lososí kotlety s okurkovým krémem
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Kotlety potrete po vsech stranách rozpusteným máslem, osolte a opeprete je. Upecte je na rozehráté pánvi po obou stranách do zlatova. Ocistete okurku, zbavte ji semen a nakrájejte ji na drobné kosticky. Dejte je na síto, posypte solí a nechte 30 minut stát. Po této dobe okurky opláchnete a nechte dobre odkapat. Smíchejte je s creme-fraiche a na drobno nakrájeným koprem. Dochutte citronovou stávou a prípadne solí. Podávejte k lososím kotletám spolu s bramborovými kroketami, hranolky nebo s opecenými bramborami.
Recept je z kategorií: Ryby
- 14.11.08 vloženo
- 4699x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- 10 kotlet z lososa
- ca. 1- 1,5 dl rozpusteného másla
- sul
- bílý pepr
- 1 salátová okurka
- hrubá sul
- 3 dl creme-fraiche
- 1 svazek kopru
- citronová stáva
Doporučená příloha
Uvedena v receptu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Lososí kotlety s okurkovým krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lososí kotlety s okurkovým krémem
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Tahle mňmka půjde do sbírky a k realizaci. Lososa my doma můžeme…
…ale jak už zmiňují jiní, dáme si k tomu brambůrky pečené. Já osobně proti hranolkům nic nemám, ale nemusím je mít tak nutně a můj muž je nerad, takže vyřešeno ;o)
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Já dělám hranolky bez kapky oleje v pomalém hrncu. Jen podliji trochou vody s malinko octem. 15 hod na LOW. Pak je možné přidat na dochucení trocha zelené cibulky.
Dietní, žlučníkáři se nemusí bát.
Jinak recept perfektní. Děkuji za celou rodinu.
no v restauraci mi vadí pach přepáleného oleje, doma filtrace použitého oleje. Teď, když mi dcera prozradila, co se při smažení vytváří za škodliviny, zůstaneme u vařených brambor nebo po uvaření zlehka orestovaných. V MW na program zelenina je úspěšně vlním bez vody jen s trochou oleje.
K tomuto lososu bych taky volila opravdu lehonkou přílohu.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Já hranolky nejím vůbec, ne kvůli tuku, ale protože mi nechutnají. Mojí rodině nevadí, tak jim je občas připravím. Kupuji ty, které se připravují v troubě (jako nezdravou, ale rychlejší variantu), nebo nakrájím brambory, promíchám s olejem a upeču na plechu. Jsou to hranolky, ale ne smažené..:-)
Výše uvedený recept mi připadá jako losos opečený na másle (klasika) a tzatziky (klasika). Tedy ono to tak je…:-) Nic nového pod sluncem. A k tomu bych určitě podávala vařený brambor.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
já si doma hranolky také zakazuji a v restauracích obvykle prosím, aby mi dali místo nich obyčejně uvařené brambory. Prostě se domnívám, že hranolky nasají příliš tuku a pak to negativně ovlivňuje chuť pokrmu - nemluvě o reakci ´žlučníku´, že? Ale dovedu si představit nějakou (velmi malou) množinu pokrmů, kam bych je připustil… jenže lososí kotlety s okurkovým krémem bych si vychutnal s obyčejně uvařenými brambory… právě proto by mě zajímala ta diskuse, třeba se mýlím…
A zrovna k tomuhle by mi nejvíc chutnaly taglitelle nebo nějaké drobné těstoviny.
Nevím, ani jedno z mých dětí nestuduje obor pro život tak přínosná jako potravinářská technologie, ale z té čtveřice, kterou Milan uvedl, pojídají moji „mlaďoši“ pouze špagety. A kvalitu i vyváženost stravy si hlídají tak, že by jim kdejaký „zabijačkožroutský“ tatík mohl závidět.
Diskusi o přílohách lzi jedině vítat.
MI_LANe, zřejmě doma nemáš studentku potravinářské a biochemické technologie, která má v tomto semestru zapsány laborky z Technologie přípravy stravy… Už jsem ji několikrát vykázala z kuchyně pro nepřístojné poznámky k mým postupům. A hranolky doma zakázala!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Hele, ten okurkový krém, to je prostě NÁDHERNĚ vyvážená kombinace. SKVĚLÉ JIŽ JENOM PŘI ČTENÍ! Ale pro mé chuťové buňky - mám jeden dotaz: fakt bramborové hranolky? Což takhle obyčejně opečené brambůrky? Já se totiž občas trochu bramborových hranolků až obávám. Ano, vím, že je to teď zejména u mladých „in“, že to patří do té čtveřice jídel, která „mlaďoši“ (ne všichni, naštěstí) stále pojídají (hranolky, špagety, pizza, hamburger), ale nejsou poctivě opečené brambory chuťově vyváženější? Anebo - vzhledem k nádheře toho okurkového krému - dokonce jenom brambory „obyčejně uvařené“, které by tu chuť spíše podpořily než přetloukly? Prostě hranolky mají v sobě obvykle přece jenom dost tuku. Snesl bych na toto téma kvalifikovanou, ovšem neagresivní diskusi - neb tímto receptem jsem prostě nadšen. Diskuse o vhodných přílohách… Nevím, ptám se…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Janíčku, kdepak si se nám toulal? Jsem moc ráda, že jsi tady zpátky živ a zdráv-doufám. A už to jede, recept se mi dost líbí, takže ukládám a jen co pořídím lososa, vyzkouším. Podle obrázku je mi jasné, že to bude mňamka. Posílám Český pozdrav do Dánska,pa! T.