Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ifanka Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dnes už losos není tak drahý, takže si ho lze dopřát i uprostřed týdne a právě vrcholí sezóna chřestu, který se k tomuto jídlu bezvadně hodí.
My, co nemáme parní troubu, si připravíme větší hrnec s pasujícím pařákem. Jako první si dáme vařit vodu s trochou cukru, soli a lž.octa. Oloupeme od poloviny dolů chřest, abychom ho zbavili tuhých vláken a hodíme ho do vroucí vody. Připravíme si pařák nad hrnec a na dno položíme 4 filety lososa. Přiklopíme poklicí a necháme vše dohromady vařit cca 8 min. Chřest v lázni, losos v páře. Mezitím si umícháme z majonézy, kys.smetany a hořčice zálivku, kterou můžeme přiředit vodou a citr.šťávou, tak aby se dalo jídlo přelít. Po cca 8 minutách vidličkou oddělíme vlákna napařeného lososa a vyzkoušíme, je-li maso dostatečně uvařené. Mělo by být ještě lehce narůžovělé, ne přesušené. Píchneme i do chřestu, který by měl být podle tloušťky hotov současně, ale určitě spíš "al dente" než převařený! Na teplý talíř položíme rybu, chřest, ozdobíme po stranách polníčkem a zakápneme omáčkou. Dobrou chuť! P.S.: lze doplnit i mým smetanovým okurkovým salátem, je-li libo.https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=32751
Recept je z kategorií: Ryby
Bageta nebo vař.brambor, bílé vínečko.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos v sauně
Losos v myčce .
4813 příspěvků 25.6.10 09:02
Ano. Ale osobně jsem to nikdy nezkoušela.
Myslíte Oz?
Nějak si nedovedu vzpomnět na myčku
v ČSSR…
4813 příspěvků 25.6.10 07:53
mi připomíná něco co tu bylo hitem před asi třiceti lety.
Ryba (losos ještě tenkrát nebyl v módě) se zabalila do aluminiové fólie a ta se dala na celý mycí cyklus do myčky na nádobí (bez prášku).