Recept Losos v pomerančové omáčce

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu opláchnete vodou, dobre osuste, osolte a opeprete. V hluboké pánvi rozehrejte máslo a na nem orestujte cibuli do sklovata. Pridejte jemne nakrájené bylinky, kapary, zalejte vývarem a vínem a krátce provarte.
Creme-fraiche ochutte solí, peprem, vmíchejte do nej citronovou a pomerancovou stávu a vse vmíchejte do pánve. Do omácky pridejte lososa a pod poklickou prohrívejte 3-5 minut (podle velikosti plátku) ale omácka nesmí prijít do varu!
Hotového lososa dejte na talíre a prelijte omáckou. Pomerancovou kuru nakrájejte na tenké prouzky a lososa jimi ozdobte.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.08 vloženo
  • 5254x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky lososa
  • 1 PL citronové stávy
  • sul
  • pepr
  • 30 g másla
  • 1 cibule nakrájená na kosticky
  • 4 PL míchaných bylinek
  • 250 ml rybího vývaru
  • 125 ml bílého suchého vína
  • 2 PL kapar
  • 125 g creme-fraiche
  • stáva ze dvou pomerancu
  • kura (jen ta zlutá) z jednoho neosetreného pomerance

Doporučená příloha

  • Varená rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos v pomerančové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz