Recept Losos v pomerančové omáčce

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu opláchnete vodou, dobre osuste, osolte a opeprete. V hluboké pánvi rozehrejte máslo a na nem orestujte cibuli do sklovata. Pridejte jemne nakrájené bylinky, kapary, zalejte vývarem a vínem a krátce provarte.
Creme-fraiche ochutte solí, peprem, vmíchejte do nej citronovou a pomerancovou stávu a vse vmíchejte do pánve. Do omácky pridejte lososa a pod poklickou prohrívejte 3-5 minut (podle velikosti plátku) ale omácka nesmí prijít do varu!
Hotového lososa dejte na talíre a prelijte omáckou. Pomerancovou kuru nakrájejte na tenké prouzky a lososa jimi ozdobte.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.08 vloženo
  • 5322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky lososa
  • 1 PL citronové stávy
  • sul
  • pepr
  • 30 g másla
  • 1 cibule nakrájená na kosticky
  • 4 PL míchaných bylinek
  • 250 ml rybího vývaru
  • 125 ml bílého suchého vína
  • 2 PL kapar
  • 125 g creme-fraiche
  • stáva ze dvou pomerancu
  • kura (jen ta zlutá) z jednoho neosetreného pomerance

Doporučená příloha

  • Varená rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos v pomerančové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz