Recept Losos v pomerančové omáčce

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybu opláchnete vodou, dobre osuste, osolte a opeprete. V hluboké pánvi rozehrejte máslo a na nem orestujte cibuli do sklovata. Pridejte jemne nakrájené bylinky, kapary, zalejte vývarem a vínem a krátce provarte. Creme-fraiche ochutte solí, peprem, vmíchejte do nej citronovou a pomerancovou stávu a vse vmíchejte do pánve. Do omácky pridejte lososa a pod poklickou prohrívejte 3-5 minut (podle velikosti plátku) ale omácka nesmí prijít do varu! Hotového lososa dejte na talíre a prelijte omáckou. Pomerancovou kuru nakrájejte na tenké prouzky a lososa jimi ozdobte.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 25.11.08 vloženo
  • 6930x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky lososa
  • 1 PL citronové stávy
  • sul
  • pepr
  • 30 g másla
  • 1 cibule nakrájená na kosticky
  • 4 PL míchaných bylinek
  • 250 ml rybího vývaru
  • 125 ml bílého suchého vína
  • 2 PL kapar
  • 125 g creme-fraiche
  • stáva ze dvou pomerancu
  • kura (jen ta zlutá) z jednoho neosetreného pomerance

Doporučená příloha

  • Varená rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos v pomerančové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz