Recept Losos v pomerančové omáčce
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rybu opláchnete vodou, dobre osuste, osolte a opeprete. V hluboké pánvi rozehrejte máslo a na nem orestujte cibuli do sklovata. Pridejte jemne nakrájené bylinky, kapary, zalejte vývarem a vínem a krátce provarte. Creme-fraiche ochutte solí, peprem, vmíchejte do nej citronovou a pomerancovou stávu a vse vmíchejte do pánve. Do omácky pridejte lososa a pod poklickou prohrívejte 3-5 minut (podle velikosti plátku) ale omácka nesmí prijít do varu! Hotového lososa dejte na talíre a prelijte omáckou. Pomerancovou kuru nakrájejte na tenké prouzky a lososa jimi ozdobte.
Recept je z kategorií: Ryby
- 25.11.08 vloženo
- 6930x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 plátky lososa
- 1 PL citronové stávy
- sul
- pepr
- 30 g másla
- 1 cibule nakrájená na kosticky
- 4 PL míchaných bylinek
- 250 ml rybího vývaru
- 125 ml bílého suchého vína
- 2 PL kapar
- 125 g creme-fraiche
- stáva ze dvou pomerancu
- kura (jen ta zlutá) z jednoho neosetreného pomerance
Doporučená příloha
Varená rýze.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Losos v pomerančové omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Losos v pomerančové omáčce