Recept Losos v páře

(Hodnoceno 1x) rosnicka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Losos v páře

Postup

Vyberte hrnec s pokličkou velikostí odpovídající pařáčku na knedlíky, na dno nalijte tolik vody, aby při varu neprobublávala dnem pařáčku ( dělám to "bajvoko" cca 2cm ). Čerstvé porce lososa (mám raději plátky než podkůvky) kůží na bok vložte do pařáčku, přiklopte a dejte vařit. Jakmile voda dosáhne bodu varu, lehce stáhnete přikon tepla a nechte vařit cca 10 min. Většinou není třeba obrátit porce ryby, ale lze, asi tak po 5ti minutách. Hotového lososa poznáte podle bělavě oranžové barvy. Přendat na talíř, a dle chuti potřít zlehka bylinkovým máslem, posolit, popepřit a podávat. Samožřejmě, máte-li rádi čerstvé bylinky, česnek a jiné pochutiny, můžete si vytvořit máslo dle své chuti. Tento recept mám od svého bývalého přítele, totálně mě touto, jím vlastnoručně připravenou a servírovanou lahůdkou, dostal. Chuť je luxusní a neobvykle čerstvá, a přitom příprava tak jednoduchá, že se každý může tvářit jako mistr kuchař. P.S. Kromě této lososí delikatesy spálil snad i vodu na čaj, ale když ptáčka lapají... :-)))

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.07.04 vloženo
  • 18746x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • porce lososa (dle počtu strávníků )
  • bylinkové máslo
  • citron či limetka
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • zeleninový salát, nové brambory, veka, bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 29.12.15 15:40

Jednoduchý chutný recept; téměř univerzální – takto se dá upravit i jiná ryba :potlesk: .

Kůži jsem odstranila již před tepelnou úpravou, při opatrné manipulaci se maso nerozpadá. Bylinkové máslo - 1 : 1 čerstvý list tymiánu a rozmarýnu (plus to máslo).

Jako příloha byl nasucho opečený krajíček veky. Určitě by bylo dobré i s pečenými bramborami. Na fotce je moje porce, 350 g ryby za syrova (váha i s kůží, kterou jsem stáhla). K obědu akorát :lol: :oops: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Losos v páře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuře na medu Kuře na medu
Květáková polévka Květáková polévka
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz