Recept Losos v listovém těstě

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z těsta vyválíme dva pláty o něco delší než 2 za sebou položené filety z lososa. Špenát spaříme a necháme okapat (mražený necháme povolit, prolijeme vařící vodou a taktéž necháme okapat, případně vysušíme papírovou utěrkou, aby nerozmáčel těsto).
Porce ryby osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou.
V kastolku zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, zalijeme smetanou a uvaříme hustý bešamel. Osolíme, opepříme a do chladnoucího vmícháme nasekaný kopr.
Na vyválené těsto klademe vrstvu špenátu (téměř do krajů), filety lososa a zalijeme koprovým bešamelem. Záviny zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozpálené troubě dozlatova.

Podáváme teplé, nakrájené na šikmé řezy, obložené dušenou nebo restovanou zeleninovou směsí - brokolice, baby karotka, květák - ochucenou česnekovým máslem.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.07 vloženo
  • 7939x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 4 filety lososa (cca po 100-150 g)
  • 400 g listového špenátu (možno použít i mražený)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 svazku kopru
  • citrónová šťáva
  • bílý pepř
  • sůl
  • 1 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos v listovém těstě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos v listovém těstě

S ricottou by to bylo nejen méně pracné, ale i méně kalorické (odpadlo by máslo a šlehačka). Někdy to zkusím, abych mohla porovnat chuťové rozdíly.
Nero, díky za tip…! B.

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos v listovém těstě

Podobnou roládu jsem si nedávno dal v restauraci, jen bešamel byl nahražen ricottou a rolka byla posypaná sezamem. Uvádím to jako možnou a méně pracnou modifikaci - odpadá zhotovení bešamelu. Byla to velká dobrota. Hezký den.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz