Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Porce ryby osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mrkev nakrájíme jako "sirky" a společně s listy mangoldu přelijeme vařící vodou. Scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme. Do každého listu mangoldu zabalíme porci lososa, pokladeného čtvrtinou množství mrkvových kousků. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a smícháme se žloutkem. Bramborovou směs propracujeme rukama a přisypáváme mouku až do okamžiku, kdy se těsto nelepí. Poté ho vyválíme na pomoučeném vále na plát silný cca 2-3 mm. Balíčky lososa v mangoldu položíme na těsto, které vykrojíme tak, aby se porce snadno zabalily a pevně přitlačíme. Opékáme na pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Podáváme příčně rozkrojené, doplněné křenovým nebo česnekovým máslem.
Recept je z kategorií: Mořské
zeleninový (nejlépe listový) salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos v bramborovém plášti