Recept Losos se zelenou omáčkou na studeno z Montréalu

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozetžít olej do zapékací misky a poskládat do ni lososí steaky těsně vedle sebe, ale ne tak, aby se překrývaly. Přidat kůru a šťávu, pepře a tolik vařící vody, aby pouze pokrývala rybu. Přikrýt a vložit do 165°C trouby na 10-12min. Vyjmout a nechat rybu zchladnout. Slít tekutinu a odstranit kůži z ryby. Naaranžovat rybu na mísu a úplně ji pokrýt omáčkou. Zelená omáčka. Rozmixovat zeleninu, bylinky a citronovou šťávu. Vmíchat vše do majonézy.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.06.03 vloženo
  • 4796x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lososí steaky, asi 150-170g každý
  • 1 lžíce oleje
  • nastrouhaná kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička soli
  • 4 snítky petrželky
  • 6 zrnek pepře, rozdrceného
  • Zelená omáčka:
  • 100g čerstvého špenátu, posekaného
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • zelená část 1 svazku šalotek, nebo svazek pažitky, pokrájené
  • 1/2 zelené papriky, pokrájené
  • malý svazek zelené petrželky, posekané
  • 250ml majonézy

Doporučená příloha

  • Okurkový salát a křupavé pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos se zelenou omáčkou na studeno z Montréalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Cibulačka Cibulačka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz