Recept Losos se špenátem
aneb Losos na špenátupepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Špenát rozmrazime. Cibuli a česnek posekáme a zpěníme na lžíci rozehřátého margarínu. Přidáme špenát a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a okořeníme strouhaným muškátem. 2. Mouku osmahneme na lžíci margarínu. Vmícháme mléko a rozpustíme v něm sýr. Omáčku osolíme, vmícháme petrželku a odložíme. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Plátky navrstvíme šupinovitě do vymaštěné formy a zalijeme omáčkou. Pečeme asi 40 min. 4. Rybu osolíme a opepříme. Špenát rozložíme na 4 kusy alobalu, navrch položíme lososa a zabalíme. 25 min. před koncem tepelné úpravy brambor vložíme balíčky s lososem do trouby.
Recept je z kategorií: Ryby
- 11.09.02 vloženo
- 40025x zobrazeno
Čas přípravy
- 80 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
na osobu asi 640 kcal 42 g bílkovin, 31 g tuků, 45 g sacharidů
- 600 g zmrazeného listového špenátu
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce dietního margarínu
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- 2 zarovnané lžíce hladké mouky
- 300 ml nízkotučného mléka
- 120 g dietního taveného sýra
- 2 lžíce sekané petrželky
- 600 g lojovitých brambor
- 4 filety z lososa (po 150 g)
- 4 velké kusy alobalu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku2.2.13 18:45
Poprvé vyzkoušeno a úspěch zaručen Povedlo se, chutnalo to naprosto úžasně.
Bála jsem se, ale super !Stojí za to vyzkoušet, spojení chutí nádhera
Diskuse k receptu Losos se špenátem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Losos na špenátu