Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čerstvý tymián dáme do hmoždíře a spolu se solí a lžičkou olivového oleje ho nahrubo utřeme. Směsí potřeme porce lososa, opepříme a každou ovineme několika plátky parmské šunky. Vložíme do olivovým olejem vytřené zapékací misky a zvrchu ještě lehce potřeme olejem. Než se rozpálí trouba, uložíme do ledničky odpočinout. Vkládáme do trouby vyhřáté na cca 230°C a pečeme 10-15 minut. Podáváme s kopečkem bylinkového dresinku, který jsme připravili ze zakysané smetany nebo jogurtu. Tip: Pokud má někdo zkušenost s citrónovým tymiánem (narozdíl ode mně), domnívám se, že by ho mohl použít. Věnováno Eje a její krásné balkónové zahrádce.
Recept je z kategorií: Ryby
vařené brambory a křupavý listový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos s tymiánem a parmskou šunkou
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
citróvový pepř znám a používám, ale ananasová máta a jablečná meduňka… to jsou pro mně naprosté novinky… Doufám, že to není mystifikace
Hodí se určitě. Asi ne ke každé, kapříka bych tím rozhodně nekořenila, ale zrovna losos… Mám ráda i citronový pepř, jestli neznáš, zkus, myslím Kotanyi, omamná vůně, hrubě mletý.
.
I když e-shopy některých zahradnictví přes zimu " nejedou", tak většinou přijímají objednávky, ještěže mám tolerantního manžela, to zas bude peněz…:)Ananasová máta, jablečná meduňka - no nekup to
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
To Tvůj balkón vypadá skvěle…
Recept jsem chtěla vložit stejně, protože byl dnes k obědu, ale když jsem viděla Tvoje obrázky a vzpomněla si na radu s citrónovým tymiánem, prostě jsem Ti ho musela věnovat…:-)
Myslíš, že se citrónový tymián hodí k rybě? Já ho ještě neochutnala, ale říkám si: citrón a ryba, to je klasika…tak by to mohlo dopadnou dobře.
Děkuji, vypadá to skvěle.