Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Waleed Rosenstein Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept na přípravu lososa s kokosovou omáčkou. Losos se dělá v troubě a lze ho dělat i na rožni.
Kokosová omáčka: Cibule se společně s česnekem osmaží na oleji a po krátké době se přidá kurkuma, závor, koriandr, kari, bobkový list a mletá chilli paprika. Dále se přidá máslo a na závěr vylije kokosové mléko. Směs se poté promíchá a vaří se dál. Příprava lososa: Losos se omyje a na povrchu nařízne. Přidá se na něj sůl a citrón. Politý kokosovou omáčkou je poté umístěn na pekáč. Pokud ho nelze polít, můžete ho omáčkou alespoň potřít. Lze ho také dát na rošt a nechat pod ním pekáč na odkapávání. Troubu je vhodné nastavit na cca 200-250 stupňů Celsia. Jídlo by mělo být hotové v rozmezí 45-60 minut. Hotové jídlo je vhodné umístit na tác nebo na talíř vyzdobený listy hlávkového salátu. Příloha: Výbornou přílohou mohou být restované brambory nakrájené na kolečka. Losos je ovšem chutný také se zeleninou.
Recept je z kategorií: Ryby
Brambory, zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos s kokosovou omáčkou