Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lososové filety osolíme, zakapeme citrónovou štávou a necháme odležet. Troubu rozpálíme na nejvyšší teplotu. Brambory a jablka nakrájíme na měsíčky, promícháme s lžící olivového oleje, pepřem, zrnky soli a rozložíme na plech vymaštěný máslem. Pečeme asi 30 minut. Mezitím opečeme porce ryby na másle, hotové zabalíme do alobalu a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme 2 lžíce másla, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný hermelín (dobré je ho předtím uložit do mrazáku, aby se snáze strouhal), podle chuti osolíme, přisypeme petrželku a provaříme. Podle potřeby povolíme mlékem. Porce ryby přelijeme hermelínovou omáčkou a podáváme s pečenou bramborovo-jablečnou směsí a kopečkem brusinek.
Recept je z kategorií: Ryby
víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos s hermelínovým přelivem, pečenými brambory a jablky
… včera jsem zkusila tento recept… rychlé, dobré, chuťově vyvážené. Omáčka je příčinou pro krapet těžší verzi rybího pokrmu, ale opravdu jsme si pochutnali
426 příspěvků 28.11.09 12:25
Mám tady zmrzlého lososa ještě z Belgie. Tímto se ptám zda to není na škodu receptu? Nebo je to lepší udělat z čerstvé flákoty? Díky všem jo a krásný den!
3 příspěvky 27.11.09 21:52
Pro Bonu. Koukám, že jsem svůj příspěvek hodně zkrátil. Doplňuji, jedná se o obchůdek schovaný pod rampou s poštou v Chrudimské ulici vedle restaurace, vchod je přímo proti vchodu do Alberta ze zmíněného podchodu.
3 příspěvky 27.11.09 21:45
Prodejna je stále v provozu, dnes tam nakupovala manželka.
27.11.09
V La Cucina Italiana doporucuji i papir na peceni … udelat balicky
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě k té papilotě… Nikdy jsem s tím nepřišla do styku (když nepočítám tv pořady o vaření
.
Koupila jsem si sáčky na pečení Alufix, ale ještě je nepoužila, nějak nevím na co…:-), ale ty jsou celofánové, to bude asi něco úplně jiného. Kde se to dá koupit? V papírnictví…? A jaký je rozdíl mezi pečením v alobalu, pytlíku a papilotě? Víte někdo?
Díky.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
po osmé ráno jsem začala u onoho receptu na straně 150 a tak jsem se do vaší kuchařky začetla, že jsem ani nestíhala uvařit včas oběd…:-)
Myslím to bez výčitky, bylo to pěkné dopoledne.
Koukala jsem na internet, kde je blízko od nás nějaká specializovaná prodejna ryb a mořských potvůrek (abych nebyla odkázaná jen na ty Alberty, které jsou tady všude) a zjistila jsem, že na Floře mezi Hradeckou a Chrudimskou ulicí v pasáži Agora je „Seafood“ (myslím). Chodím tam na poštu, ale asi jsem slepá nebo zamilovaná, protože jsem si toho nikdy nevšimla. Nevíte někdo, jestli to tam ještě funguje? Nebylo to zrušené? Díky. B.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
To bude dobrota. Kombinaci lososa s camembertem (jde i s Hermelínem a pod.) mám vyzkoušeno. Ale dělám ho trošinku jinak, v papilotě. Recept je v naší Mořské kuchařce na straně 150; je tam i pěkná fotečka
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, ano, to jsou ony. K lososu pásnou i v té mojí okleštěné verzi
. Alis, díky za odkaz. B.
Boni, myslíš nejspíš „
TARGET = _new>tyhle brambůrky“:"http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20173
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mrakoplasíku, Tvůj zájem mě těší, protože s potěšením sleduji a čtu Tvoje recepty a s ještě větším potěšením podle nich budu vařit! Takže doufám, že Ti bude chutnat.
Handulko, kombinaci pečených brambor a jablk jsem poprvé ochutnala díky Labužníku - byl to recept od Anci, bohužel nevím přesný název (tuším, že tam byla i cibule). Nadchlo mě to a s lososem a hermelínem to nějak dobře funguje, alespoň myslím… Lososa mě baví připravovat (i jíst, samozřejmě), to je záruka úspěchu a není na něm příliš co zkazit. Teda pokud se nevysuší a „nepřepeče“…
Dobrou chuť! B.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Fííííha, Boní, tohle musí být dobrota. Příští týden jedu do Makra a určitě recept zkusím. Tohle musí být úžasná kombinace.
Měj se, pa…H.
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to jo, z práce to beru přes Makro pro lososa. Zvláštní, že sýry do omáček používám zhusta, ale hermelín jsem snad nepoužil. Dík za inspiraci. Jo a jeden super tip - v Kauflandu (doufám, že celostátně a doufám že navěky) mají úúúúúžasné brambory z Francie. Zkoušel jsem jen salátové a hned jsem to otočil pro dalších 15 kg. Děsím se, že vzhledem k ceně je přestanou brát a já z nich rozhodně chci salát na Vánoce.