Recept Losos s chřestem a mandlovým máslem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Losos s chřestem a mandlovým máslem

Postup

1. Chřest omyjeme, bílý oloupeme celý a u zeleného spodní třetinu. Odkrojíme dřevnaté konce. Bílé výhonky vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 12 min., zelené 8 min. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple. 2. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepří­me. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa na něm opékáme 3-4 min, po každé straně. 3. Rozpustíme máslo, přidáme mandle a leh ce opražíme. Limetu omyjeme horkou vodou, oloupeme kůru, vymačkáme šťávu. Obojí dáme do másla. Osolíme a opepříme. 4. Chřest necháme okapat, rozdělíme na talíře s lo­sosem a pokapeme mandlovým máslem. Tip: K tomuto pokrmu se rovněž hodí holand­ská omáčka.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.05.03 vloženo
  • 6739x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 650 kcal, 40 g bílkovin, 51 g tuků, 9 g sacharidů
  • po 500 g bílého a zele­ného chřestu
  • sůl
  • špet­ka cukru
  • 4 plátky lososa (po 200 g)
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g másla
  • 30 g mandlových lupínků
  • 1 limeta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos s chřestem a mandlovým máslem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz