Recept Losos s chřestem a mandlovým máslem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Losos s chřestem a mandlovým máslem

Postup

1. Chřest omyjeme, bílý oloupeme celý a u zeleného spodní třetinu. Odkrojíme dřevnaté konce. Bílé výhonky vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 12 min., zelené 8 min. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple. 2. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme a opepří­me. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa na něm opékáme 3-4 min, po každé straně. 3. Rozpustíme máslo, přidáme mandle a leh ce opražíme. Limetu omyjeme horkou vodou, oloupeme kůru, vymačkáme šťávu. Obojí dáme do másla. Osolíme a opepříme. 4. Chřest necháme okapat, rozdělíme na talíře s lo­sosem a pokapeme mandlovým máslem. Tip: K tomuto pokrmu se rovněž hodí holand­ská omáčka.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.05.03 vloženo
  • 5862x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 650 kcal, 40 g bílkovin, 51 g tuků, 9 g sacharidů
  • po 500 g bílého a zele­ného chřestu
  • sůl
  • špet­ka cukru
  • 4 plátky lososa (po 200 g)
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g másla
  • 30 g mandlových lupínků
  • 1 limeta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos s chřestem a mandlovým máslem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz