Recept Losos s bylinkovou krustou

Sněhurka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Filet z lososa nakrájíme na porce, každou porci lehce nacitrónujeme, osolíme a lehce posypeme čerstvě drceným zeleným pepřem. Opečeme zprudka na olivovém oleji, vyjmeme a přemístíme do suché zapékací nádoby. Na lososa naneseme bylinkovou kašičku, kterou připravíme smícháním vajíčka, bylinek a strouhanky, potom postupně ředíme suchým bílým vínem. Bylinkovou kašičku solím jen nepatrně; po nanesení na porce lososa ji vidličkou upravím do "hrbolata". Dáme zapéci do trouby. Zapékáme na 180 °C asi 15 minut, hlídejte to, každá trouba peče jinak. Když bylinková kašička zbude, udělám kuličky a upeču je současně s lososem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.01.04 vloženo
  • 10214x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • filet z lososa
  • strouhanka
  • vajíčko
  • bílé víno
  • směs bylinek podle chuti (např. petrželka kudrnka + bazalka + tymián)
  • citrón
  • sůl
  • zelený pepř
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • opékané brambory, hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos s bylinkovou krustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz