Recept Losos s bylinkovou krustou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Filet z lososa nakrájíme na porce, každou porci lehce nacitrónujeme, osolíme a lehce posypeme čerstvě drceným zeleným pepřem. Opečeme zprudka na olivovém oleji, vyjmeme a přemístíme do suché zapékací nádoby. Na lososa naneseme bylinkovou kašičku, kterou připravíme smícháním vajíčka, bylinek a strouhanky, potom postupně ředíme suchým bílým vínem. Bylinkovou kašičku solím jen nepatrně; po nanesení na porce lososa ji vidličkou upravím do "hrbolata". Dáme zapéci do trouby. Zapékáme na 180 °C asi 15 minut, hlídejte to, každá trouba peče jinak. Když bylinková kašička zbude, udělám kuličky a upeču je současně s lososem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.01.04 vloženo
  • 9406x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • filet z lososa
  • strouhanka
  • vajíčko
  • bílé víno
  • směs bylinek podle chuti (např. petrželka kudrnka + bazalka + tymián)
  • citrón
  • sůl
  • zelený pepř
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • opékané brambory, hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos s bylinkovou krustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz