Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
renard Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očistěné a omyté steaky nebo filety mírně osolíme a vložíme na pekáč spolu s máslem do vyhřáté trouby. Na steaky položíme plátky ananasu. Jakmile se máslo rozpustí, podlijeme trochou vína. Pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou a dolévání vína (podle potřeby), dokud není ryba připravená. Někdo má rád propečenější, někomu stačí jen sražená bílkovina. Porce klademe na vyhřátý talíř, na ně položíme změklé plátky ananasu, polejeme vypečenou šťávou a bohatě posypeme opraženými plátky mandlí. Můžeme ozdobit nějakou zelenou bylinkou. K ananasu se snad nejlépe hodí snítka čerstvé bazalky. Pokud pokrm připravujete na pánvi, je postup shodný. Jen je třeba rybu obrátit, plátek ananasu položit na již opečenou stranu a před koncem přípravy zakrýt poklicí, aby ananas trochu změkl.
Recept je z kategorií: Ryby
Kdo má co rád. Snad uvařené malé brambory ještě chvíli dušené na másle se zelenou petrželkou.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos s ananasem a mandlemi
2 příspěvky 12.1.13 20:03
Je to uzasne, nepodlila jsem to vinem ale lzici balzam. octa… chutova orgie
Tohle vyzkouším, to se Ti povedlo, Ty lišáku!
P.
214 příspěvků 25.1.09 03:43
To je mňamózní už od kouknutí.Díky za inspiraci.