Recept Losos marinovaný pivem

(Hodnoceno 1x) spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Losos marinovaný pivem

Postup

Oskrabte supiny z lososa a prípadne odstrante kosticky rybí pinzetou. Polozte lososa do primerene velkého pekáce kuzí dolu. Potrete jej solí, peprem, cukrem, hnedým cukrem, posypte jej koprem a polejte jej pivem. Zakryjte kuchynskou folií. Dejte jej do chladnicky na dva dny. Po této dobe vyjmete rybu z láku který se vytvoril, oskrabte ji a nakrájejte ji na velmi tenké plátky od hlavy k ocasu. Nechte ji ped krájením prípadne chvíli zatuhnout v mraznicce. Smíchejte ingredience na dressing dohromady, dochutte prípadne solí a peprem a podávejte k lososu s chlebem a prípadne extra koprem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 19.08.10 vloženo
  • 6932x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 dny

Ingredience

  • 1 strana lososa, ca. 30-40 cm
  • 100 g hrubé soli
  • cerstve mletý pepr
  • 50 g cukru
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 svazek nakrájeného kopru
  • 1 láhev, à 0,33 l, svetlého piva
  • Dressing:
  • 4 PL horcice
  • 2 dl oleje
  • 1 PL octa 4-5%
  • 2 PL hnedého cukru
  • sul
  • pepr
  • nakrájený kopr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Dana Scully 8.12.10 14:52

Takto upraveny cerstvy losos je vynikajici, ja misto cukru pouzivam med, a vynechavam pivo, ale vysledek je obdobny. Vrele doporucuji vyzkouset, ten kdo ma rad ryby urcite nebude zklaman a ten, kdo ryby „nemusi“ bude prekvapen, jak je tahle pochoutka svezi, lehka, a vlastne skoro vubec nechutna jako ryba…

Diskuse k receptu Losos marinovaný pivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Losos marinovaný pivem

Dana Scully
32 příspěvků 3.1.11 08:40

Tenhle recept ma spousty drobnych obmen, videla jsem i takovy, kde se pouzivaji bobulky jalovce (co vsechny verze receptu spojuje je pritomnost kopru, horcice a cukru/medu). Vysledek je ale pokazde velmi chutny, nejdulezitejsi vlastne je, aby byla ryba absolutne cerstva :wink:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.12.10 16:18

Joooo a pak si dáme něco na smetaně bez smetany a na paprice bez papriky :mrgreen:
Omlouvám se, není to ve zlém, jen mě to rozesmálo :mrgreen:

Dana Scully
32 příspěvků 8.12.10 14:52

Takto upraveny cerstvy losos je vynikajici, ja misto cukru pouzivam med, a vynechavam pivo, ale vysledek je obdobny. Vrele doporucuji vyzkouset, ten kdo ma rad ryby urcite nebude zklaman a ten, kdo ryby „nemusi“ bude prekvapen, jak je tahle pochoutka svezi, lehka, a vlastne skoro vubec nechutna jako ryba…

Dana Scully
32 příspěvků 8.12.10 14:49

Cerstvy losos, dva dny marinovany je vynikajici pochoutka, kterou delam pomerne casto - pouze misto cukru pouzivam med, a vynechavam pivo. Vysledek je ovsem myslim stejny a rozhodne stoji za to! :wink:

jolana
5068 příspěvků 20.8.10 04:06
Re: Losos marinovaný pivem.

Mjam, tamarind?!.. moze byt, preco nie..a moze to byt dobre ked si to tak predstavujem…ale ten ocot a horcica k tomu uz asi nie, alebo lepsie povedane len malicko. Tamarind je nakyslasty a ma svoju chut.. aby sa to neprebijalo a nezabijalo?! miesat, pridavat, ochutnavat a jazyk sam poradi .. :)
A ten kopor si k tamarindu uz ale predstavit neviem..

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.8.10 03:35
Re: Losos marinovaný pivem.

@ svato

Hořčice taky obsahuje ocet, trocha kyselosti nevadí. Ale až budu testovat dressing, udělám dvě misky. Jednu s koprem, jednu bez.

Dík za soucit. Mám za úkol postarat se o 20 - 25 kg studených předkrmů a chuťovek, kterých bude asi osm až deset druhů. Navíc 1-2 dezerty. Uvidíme … :)

@ jolana

Snad by neškodilo jít trochu směrem exotickým. Co si myslíš o palmovém cukru ochuceném tamarindovým výtažkem jako součást dressingu místo hnědého cukru?

jolana
5068 příspěvků 20.8.10 02:08
Re: Losos marinovaný pivem.

Mjam, predstavivost mas fajn, sedi to spolu. Ten dressing ktory si predstavujes sa bezne pouziva. ;))) Dokonca sa dava aj med aj hnedy cukor ostatne ako v recepte samotnom + mozno korenie podla toho na co ten dressing je… a je dobry…aj ako mariinada na maso..:)

Ten kopor do dressingu vyskusam hned zajtra, kopor mame radi …:)

Vdaka :)

svato
1427 příspěvků 20.8.10 01:52
Re: Losos marinovaný pivem.

Pivo, med a horčicové semienko by bolo vporiadku, ale priznám sa, že ten kôpor mi k nim nejako nesedí. Nechcem zatracovať, čo som nechutnala, len si takúto kombináciu neviem dosť dobre predstaviť, kôpor si vždy spájam s kyslou chuťou a okrem toho, sám o sebe je dosť výrazný. Kto vyskúša, nech zreferuje. Čo sa týka pohostenia pre 120 osôb, ak nie profesionál, cítim s Tebou. Mňa čaká oslava pre cca 50 ľudí a mierne si zúfam.

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.8.10 01:33
Re: Losos marinovaný pivem - dressing

Pivo jako marinádu neznám, jinak se asi jedná o variantu „gravad laks“. Hnědý cukr je zajímavý, určitě to vyzkouším. Zanedlouho budu vyrábět pohoštění pro 120 osob, takovýhle losos by stál za pokus.

Umím si představit v dressingu místo cukru lesní med a pro ostrost několik málo zrnek hořčičného semínka rozetřených v třecí misce se solí. Máte někdo zkušenost?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz