Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Takyto velmi rychly a jednoduchy recept som videl v masterchef tak som si ho pomenil a vyskusal. Tu je "originalny recept.":http://www.theaustralian.com.au/life/salmon-glazed-with-brown-sugar-and-lime/story-e6frg9zo-1226350655947
1-**Marinada:** Do malej panvice dame lyzicu dve vody, nasypeme cukor, pridame limetkovu stavu a varime, miesame cca 5 minut a dostaneme sirup, ktory dame ochladit. Do sirupu primiesame na drobno nasekany cesnak a zazvor a este ochutime sol korenie. 2-Tymto sirupom ponatierame lososa zo vsetkych stran a odlozime do ladnicky min. na 15 – 30 minut. 3-Lososa vyberieme a ocistime z marinady, dame na sytko odtiect a nakoniec osusime papierovou utierkou (ked to nespravime poriadne, tak na ten cukor zhori - ako mne na jednom konci). Do panvice dame rastlinny olej a lososa opecieme podla toho ako mame radi ci viac ci menej - rare - cca 5 minut. 4-Serviroval som s narychlo spravenou zeleninou a ryzou. Nakrajal som si na julliene zeleninu aku som mal: mrkva, paprika. Do rozohriateho woku som dal lyzicu oleja a nalial marinadu, poriadne prehrial a pridal lyzicu lahkej sojovej omacky a lyzicu rybacej omacky a oprazil zeleninu (stir fry), podlial trochu vyvarom a par minut podusil, nakoniec pridal cerstve azijske bylinky.
Recept je z kategorií: Maso Ryby Sladkovodní
ryza
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou
Drobku, dik za radu odchadzam na „dovcu“ ked pridem naspat kupim ten vakuovac.
len som dal daaku moc silnu feferonku
a mam „palive“ rybicky ale k pivu budu
super )inac som sa aj naucil ako ich filetovat, pridam recept na Marocke
sardinky na panvici.
Napriklad u nas ked su azijske sviatky tak oni kupuju viac masnejsie maso , a staci ist do China town a maju panenku lacnejsie ako bucek.Minuly tyzden v pristave boli velke hromady sardiniek -dakde migrovali , cena bola smiesna.( uz mam kysle rybicky v ladnicke
Presne s tym lososom , ked nema pohyb a je dakde na farme tak sa to neda porovnat chutovo.
my máme veliké štěstí, je tu u nás jeden farmers market kde mají lososa a halibuta z Aljašky, denní letecké dodávky. To víš, u nás v Idahu moře jaksi není. Čerstvé rybičky z divočiny, žádný odchov na farmě. V supermarketu mají lososa údajně z Atlantiku, ale na obalu je psáno že je z farmy a maso přibarvené. Možná je to zdraví neškodné, ale chuť - to se nedá srovnávat.

Takže, ode mne doporučení.
Vakuovačku máme už léta a neumím si to bez ní představit. Nejvíc se mi osvědčila od firmy foodsaver, cena příznivá, funguje výborně. V cenách jsou rozdíly, naše stála $60.00, ale jsou i o stovku dražší a že by byly lepší jsem si nevšiml.
Maso kupuju ve větším balení, to je vždy levnější, naporcuju, zavakuuju a šup s tím do mrazáku. Zmrazení nevycucne z masa vodu, je to doma kdykoli k použití. Navíc, když koupím masa akorát na vaření a upravím a odkrájím, co s těmi kousky? Z většího kusu masa je jich víc, zavakuovat a zmrazit a je to na příště, třeba na guláš.
Pytlíky - nekupuju pytlíky ale roličky, přijde to levněji a odstřihnu jak velký potřebuju. Třeba vepřová žebírka vůbec nedostanu ke koupi kus pro nás dva, tak zase vakuum a zmrazit.
PS: uz som pozeral na Labe ako na to,s udenim lososa…
Hnědý cukr s vůní melasy, citronová šťáva, tu bych nahradil limetkovou.

A ještě k tomu to celé griluju na cedrovém prkýnku, to tomu dodá čmuch.
Jo, takhle mi dělají oči při jídle. Mana božská.