Recept Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou

Úvod

Takyto velmi rychly a jednoduchy recept som videl v masterchef tak som si ho pomenil a vyskusal. Tu je originalny recept.

Postup

1-Marinada:
Do malej panvice dame lyzicu dve vody, nasypeme cukor, pridame limetkovu stavu a varime, miesame cca 5 minut a dostaneme sirup, ktory dame ochladit. Do sirupu primiesame na drobno nasekany cesnak a zazvor a este ochutime sol korenie.

2-Tymto sirupom ponatierame lososa zo vsetkych stran a odlozime do ladnicky min. na 15 – 30 minut.

3-Lososa vyberieme a ocistime z marinady, dame na sytko odtiect a nakoniec osusime papierovou utierkou (ked to nespravime poriadne, tak na ten cukor zhori - ako mne na jednom konci). Do panvice dame rastlinny olej a lososa opecieme podla toho ako mame radi ci viac ci menej - rare - cca 5 minut.

4-Serviroval som s narychlo spravenou zeleninou a ryzou.
Nakrajal som si na julliene zeleninu aku som mal: mrkva, paprika. Do rozohriateho woku som dal lyzicu oleja a nalial marinadu, poriadne prehrial a pridal lyzicu lahkej sojovej omacky a lyzicu rybacej omacky a oprazil zeleninu (stir fry), podlial trochu vyvarom a par minut podusil, nakoniec pridal cerstve azijske bylinky.

Recept je z kategorií: Maso Ryby Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.05.12 vloženo
  • 6109x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lyzice hnedeho cukru
  • 2 limetky stava (alebo citron mensi)
  • 4x200 g kusy filetov z lososa
  • 1/3 salky rastlinny olej
  • 2 struciky cesnaku, na tenke platky
  • 2 cm kusok zazvoru, nakrajame na julienne
  • sol, korenie podla chuti

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 12.05.12 01:23

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 15.05.12 00:54

Drobku, dik za radu odchadzam na „dovcu“ ked pridem naspat kupim ten vakuovac.
Napriklad u nas ked su azijske sviatky tak oni kupuju viac masnejsie maso , a staci ist do China town a maju panenku lacnejsie ako bucek.Minuly tyzden v pristave boli velke hromady sardiniek -dakde migrovali , cena bola smiesna.( uz mam kysle rybicky v ladnicke ;) len som dal daaku moc silnu feferonku 8o a mam „palive“ rybicky ale k pivu budu super )inac som sa aj naucil ako ich filetovat, pridam recept na Marocke sardinky na panvici.
Presne s tym lososom , ked nema pohyb a je dakde na farme tak sa to neda porovnat chutovo.

 
Drobek  14.05.12 15:35
Bento,

my máme veliké štěstí, je tu u nás jeden farmers market kde mají lososa a halibuta z Aljašky, denní letecké dodávky. To víš, u nás v Idahu moře jaksi není. Čerstvé rybičky z divočiny, žádný odchov na farmě. V supermarketu mají lososa údajně z Atlantiku, ale na obalu je psáno že je z farmy a maso přibarvené. Možná je to zdraví neškodné, ale chuť - to se nedá srovnávat. :roll:
Vakuovačku máme už léta a neumím si to bez ní představit. Nejvíc se mi osvědčila od firmy foodsaver, cena příznivá, funguje výborně. V cenách jsou rozdíly, naše stála $60.00, ale jsou i o stovku dražší a že by byly lepší jsem si nevšiml.
Maso kupuju ve větším balení, to je vždy levnější, naporcuju, zavakuuju a šup s tím do mrazáku. Zmrazení nevycucne z masa vodu, je to doma kdykoli k použití. Navíc, když koupím masa akorát na vaření a upravím a odkrájím, co s těmi kousky? Z většího kusu masa je jich víc, zavakuovat a zmrazit a je to na příště, třeba na guláš. :potlesk:
Pytlíky - nekupuju pytlíky ale roličky, přijde to levněji a odstřihnu jak velký potřebuju. Třeba vepřová žebírka vůbec nedostanu ke koupi kus pro nás dva, tak zase vakuum a zmrazit. :dance: Takže, ode mne doporučení.

 
Bento
794 příspěvků 14.05.12 06:53

:palec: Drobku mna tie velke retazce dozrali lebo losos je taka „moderna“ ryba a potom nevedia co maju za nu pytat, pred 2 tyzdnami som isiel do pristavu kupil taku pravu nie dakde z odchovu mala tak 10 kg. nafiletoval porozdeloval do mrazaku na porcie ,a navaril vyvaru zo zvyskov a rozmyslam ze si kupim taky ten vakuovac , len nikoho nepoznam kdo ho ma doma , ci sa to oplati a ci tie sacky to moc nepredrazuju. Aj vcera mali krasne limetky na trhu debnicka $ 5, zacnem ako nasi predkovia robili ked nechces tu chemiu vo vsetkom.
PS: uz som pozeral na Labe ako na to,s udenim lososa… :lol: to az bude basta.

 
Drobek  13.05.12 23:15
Krásné a přímo klasické.

Hnědý cukr s vůní melasy, citronová šťáva, tu bych nahradil limetkovou. :mavam:
A ještě k tomu to celé griluju na cedrovém prkýnku, to tomu dodá čmuch. :roll:
Jo, takhle mi dělají oči při jídle. Mana božská.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz