Recept Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou

Úvod

Takyto velmi rychly a jednoduchy recept som videl v masterchef tak som si ho pomenil a vyskusal. Tu je originalny recept.

Postup

1-Marinada:
Do malej panvice dame lyzicu dve vody, nasypeme cukor, pridame limetkovu stavu a varime, miesame cca 5 minut a dostaneme sirup, ktory dame ochladit. Do sirupu primiesame na drobno nasekany cesnak a zazvor a este ochutime sol korenie.

2-Tymto sirupom ponatierame lososa zo vsetkych stran a odlozime do ladnicky min. na 15 – 30 minut.

3-Lososa vyberieme a ocistime z marinady, dame na sytko odtiect a nakoniec osusime papierovou utierkou (ked to nespravime poriadne, tak na ten cukor zhori - ako mne na jednom konci). Do panvice dame rastlinny olej a lososa opecieme podla toho ako mame radi ci viac ci menej - rare - cca 5 minut.

4-Serviroval som s narychlo spravenou zeleninou a ryzou.
Nakrajal som si na julliene zeleninu aku som mal: mrkva, paprika. Do rozohriateho woku som dal lyzicu oleja a nalial marinadu, poriadne prehrial a pridal lyzicu lahkej sojovej omacky a lyzicu rybacej omacky a oprazil zeleninu (stir fry), podlial trochu vyvarom a par minut podusil, nakoniec pridal cerstve azijske bylinky.

Recept je z kategorií: Maso Ryby Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.05.12 vloženo
  • 6153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lyzice hnedeho cukru
  • 2 limetky stava (alebo citron mensi)
  • 4x200 g kusy filetov z lososa
  • 1/3 salky rastlinny olej
  • 2 struciky cesnaku, na tenke platky
  • 2 cm kusok zazvoru, nakrajame na julienne
  • sol, korenie podla chuti

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 12.05.12 01:23

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Losos marinovaný hnědým cukrem a limetkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 15.05.12 00:54

Drobku, dik za radu odchadzam na „dovcu“ ked pridem naspat kupim ten vakuovac.
Napriklad u nas ked su azijske sviatky tak oni kupuju viac masnejsie maso , a staci ist do China town a maju panenku lacnejsie ako bucek.Minuly tyzden v pristave boli velke hromady sardiniek -dakde migrovali , cena bola smiesna.( uz mam kysle rybicky v ladnicke ;) len som dal daaku moc silnu feferonku 8o a mam „palive“ rybicky ale k pivu budu super )inac som sa aj naucil ako ich filetovat, pridam recept na Marocke sardinky na panvici.
Presne s tym lososom , ked nema pohyb a je dakde na farme tak sa to neda porovnat chutovo.

 
Drobek  14.05.12 15:35
Bento,

my máme veliké štěstí, je tu u nás jeden farmers market kde mají lososa a halibuta z Aljašky, denní letecké dodávky. To víš, u nás v Idahu moře jaksi není. Čerstvé rybičky z divočiny, žádný odchov na farmě. V supermarketu mají lososa údajně z Atlantiku, ale na obalu je psáno že je z farmy a maso přibarvené. Možná je to zdraví neškodné, ale chuť - to se nedá srovnávat. :roll:
Vakuovačku máme už léta a neumím si to bez ní představit. Nejvíc se mi osvědčila od firmy foodsaver, cena příznivá, funguje výborně. V cenách jsou rozdíly, naše stála $60.00, ale jsou i o stovku dražší a že by byly lepší jsem si nevšiml.
Maso kupuju ve větším balení, to je vždy levnější, naporcuju, zavakuuju a šup s tím do mrazáku. Zmrazení nevycucne z masa vodu, je to doma kdykoli k použití. Navíc, když koupím masa akorát na vaření a upravím a odkrájím, co s těmi kousky? Z většího kusu masa je jich víc, zavakuovat a zmrazit a je to na příště, třeba na guláš. :potlesk:
Pytlíky - nekupuju pytlíky ale roličky, přijde to levněji a odstřihnu jak velký potřebuju. Třeba vepřová žebírka vůbec nedostanu ke koupi kus pro nás dva, tak zase vakuum a zmrazit. :dance: Takže, ode mne doporučení.

 
Bento
794 příspěvků 14.05.12 06:53

:palec: Drobku mna tie velke retazce dozrali lebo losos je taka „moderna“ ryba a potom nevedia co maju za nu pytat, pred 2 tyzdnami som isiel do pristavu kupil taku pravu nie dakde z odchovu mala tak 10 kg. nafiletoval porozdeloval do mrazaku na porcie ,a navaril vyvaru zo zvyskov a rozmyslam ze si kupim taky ten vakuovac , len nikoho nepoznam kdo ho ma doma , ci sa to oplati a ci tie sacky to moc nepredrazuju. Aj vcera mali krasne limetky na trhu debnicka $ 5, zacnem ako nasi predkovia robili ked nechces tu chemiu vo vsetkom.
PS: uz som pozeral na Labe ako na to,s udenim lososa… :lol: to az bude basta.

 
Drobek  13.05.12 23:15
Krásné a přímo klasické.

Hnědý cukr s vůní melasy, citronová šťáva, tu bych nahradil limetkovou. :mavam:
A ještě k tomu to celé griluju na cedrovém prkýnku, to tomu dodá čmuch. :roll:
Jo, takhle mi dělají oči při jídle. Mana božská.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz