Recept Losos glazovaný čili omáčkou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos glazovaný čili omáčkou

Úvod

Jedno z jednoduchých dánských rybích jídel.

Postup

Rybu omyjte a osušte. Dejte ji do pekáčku, osolte ji, opepřete, přidejte tymián, citron nakrájený na plátky a přilejte víno. Potřete ji sladkou čili omáčkou a dejte ji péct do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečte 10 - 12 minut, záleží jak silné filety jsou. Většinou 10 minut stačí.
Podávejte s rýží, štávou a dušeným chřestem. Ozdobte čerstvým tymiánem.

Nahlásit recept

  • 04.04.12 vloženo
  • 2201x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g filetů z lososa
  • špetka (mořské) soli
  • špetka mletého černého pepře
  • asi 2 dl suchého bílého vína
  • 2 stonky čerstvého tymiánu
  • 1 citron
  • 2 PL sladké čili omáčky
  • čerstvý tymián na ozdobu

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 04.04.12 14:25

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Losos glazovaný čili omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 05.04.12 02:26

Dnes jsem viděla v Albertu první chřest i lososa, mraženého, nevábné barvy, ani jedno neoslovilo. Snad jednou… :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz