Recept Losos glazovaný čili omáčkou

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos glazovaný čili omáčkou

Úvod

Jedno z jednoduchých dánských rybích jídel.

Postup

Rybu omyjte a osušte. Dejte ji do pekáčku, osolte ji, opepřete, přidejte tymián, citron nakrájený na plátky a přilejte víno. Potřete ji sladkou čili omáčkou a dejte ji péct do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečte 10 - 12 minut, záleží jak silné filety jsou. Většinou 10 minut stačí.
Podávejte s rýží, štávou a dušeným chřestem. Ozdobte čerstvým tymiánem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.04.12 vloženo
  • 2129x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g filetů z lososa
  • špetka (mořské) soli
  • špetka mletého černého pepře
  • asi 2 dl suchého bílého vína
  • 2 stonky čerstvého tymiánu
  • 1 citron
  • 2 PL sladké čili omáčky
  • čerstvý tymián na ozdobu

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 04.04.12 14:25

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Losos glazovaný čili omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 05.04.12 02:26

Dnes jsem viděla v Albertu první chřest i lososa, mraženého, nevábné barvy, ani jedno neoslovilo. Snad jednou… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz