Recept Filety z lososa

aneb Losos Alexandr

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porce lososa nasolíme a dáme na chvilku do ledničky odležet. Mezitím nakrájíme cibuli velmi najemno a z bylinek svážeme kytičku.
Na olivovém oleji (v tomto případě je olivový opravdu nejlepší, ale je možné ho doplnit lžící másla) orestujeme cibulku, přidáme filety a opečeme je z obou stran. Podlijeme vínem, octem nebo citrónovou šťávou, vložíme kytičku bylinek a asi pět minut prudce povaříme.
Maso a bylinky vyndáme a přidáme med, švestky a mandle a povaříme. Omáčku dosolíme a dochutíme do sladkokysela.

Porce lososa podáváme přelité omáčkou.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.02.08 vloženo
  • 12693x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety lososa (600 g)
  • 1 cibule
  • 50 g vypeckovaných švestek
  • 50 g loupaných mandlí
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce medu
  • čerstvé bylinky podle chuti - nejlépe oregano
  • olivový olej
  • 1 lžíce vinného octa nebo citrónové šťávy
  • sůl

Doporučená příloha

  • široké nudle nebo i vařené brambory m.m.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filety z lososa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos Alexandr

Ale třeba tímto začneme mít rádi konečně lososa, že jo?
Já to nejprve zkusím s ním, s tím Alexandrem :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos Alexandr - Boni, Ejo

Tak nějak jsem si myslela, že by to šlo. Ta omáčka mě dost láká a pangasius (měli jsem ho tento týden poprvé a konečně jsem si pochutnala na rybě!) je opravdu moc jemný. Takkže Ejo děkuji.
Přeji Vám oběma krásný den
 Sylvie

 
Eja
3815 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos Alexandr

Sylvie, já myslím, že klidně. Pangasius se mi zdá dost „universální“ ryba, jen bych ho orestovala a vyjmula, pak výpek zalila a dodělala omáčku. Ale výsledná chuť bude trochu jiná, losos je prostě losos.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos Alexandr-Sylvi,

já ani nevím. Pangase máme také moc rádi, ale takhle bych ho asi nepřipravovala. On má dost jemné maso, nevím, co by řekl tomu pětiminutovému prudkému vaření… Tak Ti neporadím.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos Alexandr

Dá se použít i Pangasius? Losos my nee.

 
anci
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Losos Alexandr

Tak tohle vypadá vážně zajímavě. Třeba se mi jednou sejdou ty správné ingredience ve stejný čas a ta správná partička hladovců (hrůza, v okolí to těhotní a ta nesmí tohle, ta má chutě, ta blinká…)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz