Recept Loretánské brambory

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme do měkka, necháme prochladnout a prolisujeme nebo nastrouháme.
V hrnci přivedeme do varu mléko se solí a máslem, najednou vsypeme mouku a mícháme až vznikne tuhé těsto (už mimo oheň). Necháme prochladnout a do vlažného zapracujeme vejce jedno po druhém a nastrouhané či prolisované brambory. Vypracujeme tužší těsto, z kterého tvoříme koule či krokety (velikosti o průměru asi 3 cm) , které smažíme do růžova ve vyšší vrstvě oleje. Po vyjmutí necháme odmastit na kuchyňské utěrce (papírové) či ubrousku.
Výborná příloha k minutkám a dušeným masům.
(vybráno z kuchařky 2000 receptů a mnohokrát vyzkoušeno)

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 21.04.08 vloženo
  • 3615x zobrazeno

Čas přípravy

  • nÄ›jakou d

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 l mléka
  • 1 čl soli
  • 2 Pl másla
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Loretánské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
svato
1418 příspěvků 21.04.09 21:01
Re: Loretánské brambory

Robievam k divine, recept som našla pred niekoľkými desaťročiami v Burde ako zemiaky podľa fešnej horárky (a la schone fursterin).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Karbanátky Karbanátky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz