Recept Loretánské brambory

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme do měkka, necháme prochladnout a prolisujeme nebo nastrouháme. V hrnci přivedeme do varu mléko se solí a máslem, najednou vsypeme mouku a mícháme až vznikne tuhé těsto (už mimo oheň). Necháme prochladnout a do vlažného zapracujeme vejce jedno po druhém a nastrouhané či prolisované brambory. Vypracujeme tužší těsto, z kterého tvoříme koule či krokety (velikosti o průměru asi 3 cm) , které smažíme do růžova ve vyšší vrstvě oleje. Po vyjmutí necháme odmastit na kuchyňské utěrce (papírové) či ubrousku. Výborná příloha k minutkám a dušeným masům. (vybráno z kuchařky 2000 receptů a mnohokrát vyzkoušeno)

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 21.04.08 vloženo
  • 3679x zobrazeno

Čas přípravy

  • nÄ›jakou d

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 l mléka
  • 1 čl soli
  • 2 Pl másla
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Loretánské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
svato
1421 příspěvků 21.04.09 21:01
Re: Loretánské brambory

Robievam k divine, recept som našla pred niekoľkými desaťročiami v Burde ako zemiaky podľa fešnej horárky (a la schone fursterin).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz