Recept Lomnické suchary

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Utvoříme 3 veky a pomaleji upečeme v mírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Upečené veky po vychladnutí nakrájíme na řezy, na povrchu z obou stran je povlažíme rozpuštěným máslem, obalíme ve vanilkovém cukru a necháme ještě na plechu v troubě prosušit. Ze tří vek nakrájíme 50 - 60 kusů Pravé lomnické suchary začal vyrábět pan Michal Jína již v roce 1810. V polovině roku 2007 získaly pravé lomnické suchary ochrannou známku EU.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 11.02.08 vloženo
  • 16011x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 500g polohrubé mouky
  • 500g másla
  • 200g upražených oloupaných a překrájených lískových ořechů
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 100g cukru
  • 1/2 l mléka

Doporučená příloha

  • Dobrá bílá káva, kakao, dobrá černá káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lomnické suchary

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz