Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ufo65 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pokrm, který pochází z Kambodže.
Hovězí maso nakrájíme na větší špalíčky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme, lehce pocukrujeme a smícháme s utřeným česnekem. Necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Nejdřív na mísu klademe vyprané listy hlávkového salátu a rozložíme je jako květiny. Na salát přidáme na plátky nakrájená rajčata. Zvlášť jemně nakrájíme cibuli, dáme ji do mističky a pokapeme částí citronové šťávy, osolíme a touto směsí polijeme rajčata na míse. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm utřený česnek a hned přidáme hovězí maso. Pečeme po všech stranách tak, aby bylo dobře propečené a měkké. Pečené maso vyjmeme, rozložíme ozdobně na připravenou mísu a část špalíčků ještě rozřízneme podélně a na míse naaranžujeme. Uvařená vejce rozkrájíme na dílky a ozdobíme kolem. Zbylý olej na pánvi zalijeme třemi lžícemi vývaru, přidáme cukr, sůl a zbytek citronové šťávy. Mírně povaříme a lehce zahustíme máčeným škrobem (kdo neví, co je máčený škrob, musím napsat, že jde o škrob rozmíchaný ve studené vodě a potom, když se usadí, zbytečnou vodu slijeme a to, co nám zbyde ve sklenici je máčený škrob). Po zahuštění přelijeme tuto šťávu přes maso a vajíčka.
Recept je z kategorií: Roštěná
rýže lon-tong
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Loc Lac - Hovězí s citrónovou omáčkou