Recept Lívance s mangoldovou houbovou nádivkou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Vejce rozšleháme. Vmícháme mouku, sůl, mléko a 50 g tekutého másla. Necháme 30 min. stát. 2. Mangold očistíme, omyjeme, řapíky odřízneme. Listy přípádně rozpůlíme, 2-3 min. povaříme. Necháme okapat, žebra seřízneme. 3. Houby otřeme vlhkým ubrouskem a rozčtvrtíme. Opečeme na 1 lžíci másla. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vmíchátne petrželku. Troubu předehřejeme na 200 °C. 4. Z těsta upečeme na másle tenké lívance. Naplníme je mangoldovými lístky, šunkou, trochou sýra a po 2 lžících houbové masy, svineme a vložíme do vymaštěné zapékací formy. Rajčata oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Lívance posypeme sýrem a 15 min. zapékáme.
Recept je z kategorií: Houby
- 30.10.01 vloženo
- 8516x zobrazeno
Čas přípravy
- 75 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 3 vejce
- 125 g mouky
- sůl
- 250 ml mléka
- 75 g másla
- 400 g mangoldu
- 250 g žampionů
- 100 g zakysané smetany
- pepř
- sekaná petrželka
- 200 g strouhaného sýra
- 12 plátků šunky
- 2 rajčata
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Lívance s mangoldovou houbovou nádivkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lívance s mangoldovou houbovou nádivkou
25 příspěvků 8.10.10 08:36
Toto jídlo je vynikající! Od té doby, co jsem ho zde objevila, dělám pravidelně přes léto několikrát a vždy se na něj velice těšíme. Protože letos bylo hodně hub, nahradila jsem jimi žampiony a bylo to snad ještě lepší. Všem vřele doporučuji!