Recept Lívance chytré horákyně
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Jedním vrzem slané lívance a navrch zase lívance, ale jako sladký moučník.
Postup
Alespoň hodinu dopředu si namočíme pšeničné vločky do mléka. Do mísy dáme mouky, sušené droždí, sůl, pak přidáme vajíčka a všechno ohřáté mléko i s vločkami a zamícháme (je-li třeba, přidáme mouku). Do druhé mísy si odlijeme 1/3 těsta na sladké lívance, dáme kynout. Do zbylého těsta ještě přidáme okapanou zeleninu z konzervy, zamícháme a dáme kynout. Než těsto vykyne, připravíme si vše, čím budeme zdobit (plátky kozího sýru opatrně ogrilujeme nebo osmažíme na pánvi až při zdobení). Lívance smažíme na oleji, kdo má raději, na másle. Aby byl oběd kompletní, můžeme před lívanci podávat lehčí polévku, např. rajskou rybí polévku s bazalkou a smaženými hvězdičkami. Z uvedených surovin bude 26 až 1,5 cm vysokých lívanců.
- 23.03.13 vloženo
- 5706x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 a 1/2 hodiny
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
- 6 dl mléka
- 2 velké hrsti pšeničných vloček
- 1 a ½ hrnku hl. mouky (o obsahu 2 dl)
- 1 hrnek polohrubé mouky (o obsahu 2 dl)
- 1 vrchovatá lžička sušeného droždí
- 1 malá plechovka konzerv. zeleniny (Mexická Bonduelle)
- 2 vajíčka
- sůl
- Na obložení:
- a) 5 dkg přírodního kozího sýra, 5 dkg krémového žervé, 1 -2 stroužky česneku, 1 šalotka, sůl, hrubě mletý pepř, černé olivy, pečená paprika v oleji, bazalka
- b) 1 kelímek kysané smetany, losos nebo treska, fenykl
- c) sušená šunka, pečený kozí sýr, sušené rajče v oleji, oregano
- d) kečup, strouhaný uzený sýr, zelené olivy s papričkou
- Sladká variace:
- a) cukr se skořicí, kysaná smetana, kousek čokolády, pomeranč. kůra
- b) kysaná smetana, pomerančová marmeláda, pomerančová kůra
- c) kysaná smetana, čokoláda, kandovaná třešeň
- d) malinová marmeláda, kysaná smetana
- nebo co máte rádi
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Lívance chytré horákyně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lívance chytré horákyně
Růžičková. Vzácná žena!
Nebo taky asociace na Trójská Helena, ale pouze v případě, že Helena se jmenoval ten bachratý kůň, co Řekové nechali rafinovaně před hradbami.
Já dyž vidím „tlustá bába“, tak mi automaticky naskočí: Helena!!!

To by mi ještě chybělo! Pravdu má náčelník a gmp!

Prožraná Julča je terminus technicus. Aneb, jak sebe sama nepojmenovat sice pravdivým, leč hnusným slovem.
2302 příspěvků 26.3.13 12:14
@gmp

Anežka!!! Dyt sem Ti ti už řikal aspoň 5×
2302 příspěvků 26.3.13 09:49
Chces snad tlustá bábo říct, že se jmenuješ Jůlinka?
Však taky vypadám! Prožraná Julča. U veterináře dostáváme pravidelně vynadáno.
4812 příspěvků 26.3.13 08:15
Tedy, Bábo, u tebe bych se chtěla stravovat. To už bych se blížila ke dvěma metrákům.
Při pohledu na fotečku slintám do klávesnice.
2302 příspěvků 24.3.13 17:49
Krásný recept. Děkuji za něj.
Za tlamance, děkance!
Líbance