Recept Lívance chytré horákyně 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lívance chytré horákyně 2

Úvod

Ta chytrá horákyně musí být ale úplně tupá, protože jde dělat lívance a zjistí, že nemá mouku, téměř mléko a nakonec skoro i droždí.
Leč - nezoufá si!

Postup

Ovesné vločky v míse krátce posekáme tyčovým mixérem, přidáme pohankové vločky, špetku soli, postupně přiléváme teplou vodu a necháme ji vsáknout.
Poté přilijeme zahřáté mléko a vsypeme droždí a trochu mouky.
Necháme odpočinout (moc to nekyne).
Mezitím si připravíme, nebo máme připravené pomazánky a vše ostatní, co budeme potřebovat.
V lívanečníku na oleji do křupava osmažíme lívance, které budeme podávat na slano. Ukládáme na papírový ubrousek.
Do zbytku těsta přidáme třtinový cukr a skořici, promícháme a osmažíme sladké lívanečky.
Usmažené lívance ozdobíme dle momentální nálady.
Proužky slaniny osmažíme do křupava na použitém lívanečníku, jelikož jsme chytré horákyně.


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.01.14 vloženo
  • 3345x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina + příprava pomazánek

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Základ:
  • 2 hrsti instantních ovesných vloček
  • 2 hrsti pohankových vloček
  • 1 hrstička polohrubé mouky vymodlená z prázdného sáčku
  • 1 dl mléka
  • 3 dl vody
  • 1/2 sáčku zapomenutého sušeného droždí
  • 1 špetka soli
  • Sladká varianta:
  • (do poloviny základního těsta)
  • 1 hrstička třtinového cukru
  • 1/2 rovné lžičky skořice
  • Na parádu:
  • Boursin:
  • (viz recept http://www.labuznik.cz/recept/boursin-od-mimi-le-gross-toulouse/)
  • + sušená rajčata
  • + bylinky
  • Brynzová pomazánka od AničkyV:
  • brynza a máslo v poměru 1:1 (vyšlehat)
  • pokrájená pažitka (dle chuti)
  • jemně pokrájená naťová cibulka (dle chuti)
  • + proužky vyškvařené slaniny
  • + paprika
  • + naťová cibulka
  • Sladké peklíčko:
  • javorový sirup
  • kysaná smetana
  • fíky, datle
  • koktailové třešně
  • čerstvá máta

Doporučená příloha

  • víno, čaj, káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 31.01.14 01:14

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Lívance chytré horákyně 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.02.14 20:30

Šišatý lívanec má erotický náboj! A polož ho před filozofa nebo matematika a máš o zábavu postaráno. Tvarů se neboj a na množství nehleď!
Před chvílí mi došlo, že jsem do nich nedala vejce. Bylo to nedopatření, ale jak je vidět, vůbec tam být nemusí. Budu se tvářit, že šetřím vaše cévy!
Sokolíci, nazdar! :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 01.02.14 20:18

Babo, svata pravda..naj su lievance z kysleho mlieka a potom z kefiru :palec:..zavidimm tak trochu… nemam livanecnik :(
:mavam:

 
Eja
3790 příspěvků 01.02.14 19:15

Zítra ráno to vidím na slanou´verzi. Ochucená ricotta navrch. Asi plátečky řapíkatého celeru a hrubozrnnou horčící, medovou.Jo. :hug: :mavam:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.02.14 19:08

:potlesk: :potlesk: :potlesk:
I já děkuji!
Lívance jsou beztak nejlepší z kefíru, kyšky, biokysu, kysané smetany… babička je dělala vždycky, když zkyslo mléko. Jenomže, to tenkrát kyslo nějak esteticky a jedle. :mavam:

(chyba)

Příspěvek upraven 01.02.14 v 19:09

 
Eja
3790 příspěvků 01.02.14 09:21
Děkuji

Za inspiraci. Kdyby Ti netekla voda a neměla jsi doma mléko, tak zkus v poměru od oka vločky, trochu mouky s trochou sušeného droždí a hnědého cukru, vajíčko, jogurt, špetku soli. Na máslem vytřeném lívanečníku. Navrch trochu podušených měsíčků jablka a skořicový cukr. Po třech týdnech bez jediného dne volna excelentní vstup do volného víkendu a po noční časově přijatelný receptík, než jsem vyvenčila smečku, bylo těsto akorát. S plným břichem to bude příjemná spací dvouhodinka, pak se pustím do zeleniny ke kuřeti, ale nemám kuře, tak s minutkovou panenkou. Ta by tam ani nemusela být, ale zas ta zelenina bez toho prohození ve výpeku by nebyla ta pravá :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mrkvový salát Mrkvový salát
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz