Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
potvurkaPet Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z tvarohů, vajíček, van.cukru, cukru a mléka uděláme náplň. Z mouky, prdopeče, cukru, oleje, vlažné vody a vajíčka uděláme řídké těsto. Na vysypaný a vymazaný plech nalejeme 2/3 těsta, na to nalejeme tvarohovou hmotu a na ni zbytek těsta.Pečeme v předem vyhřáté troubě.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.11.16 13:46
výborný rychlý koláč, na vrstvu tvarohu jsem přidala domácí kompotované švestky, výsledek fantastický.
Líbí se mi19.9.16 22:37
Ale vubec neni testa malo!
Chce to jen maly figl.
Testa naleju dospod asi 2/3, dám tvaroh a zbytek testa naredim mlekem dotekuta.
Pak tim poleju tvaroh. Hesky pomalu, aby testo nezateklo do tvarohu. pak trosku
zatrast plechem a povrch se zaceli. A kdyz nekde ne, nevadi to.
Hlavne nedelat vic testa, to je nesmysl! Testa je opravdu dost, chce to jen
trochu vic mlika
Kolac je bozi,delam ho casto. Nekdy do tvarohu pridavam ovoce.
30.8.16 16:18
Buchta je opravdu výtečná. Vlahounká, vůbec není vysušená. Doporučuji péct pomalu. Zhruba na 160, maximálně 180 (podle trouby). Pokud by vršek začínal růžovět a buchta by vypadala po zahýbání s plechem uvnitř stále tekutá, tak stáhnout alespoň na 150 stupňů a takto dopéct.
AVŠAK POZOR: Jak už tu zaznělo, množství na velký plech NESTAČÍ !!! Musela jsem CELOU várku těsta nalít dolů (pak vrstva tvarohu doprostřed) a na horní vrstvu jsem si musela udělat těsto DALŠÍ !!! Tedy doporučím udělat těsto z dvojnásobné dávky. Hrníčky jsem použila klasické (250 ml).
Dále podotýkám, že autorka radí řídkou tvarohovou náplň a ta pak
samosebou nemá šanci zůstat uprostřed. Pokud na ni nalijete tu druhou vrstvu
těsta, je jasné, že ty vrstvy se přeci promísí, i když uděláte
řídké i to těsto. A pokud těsto řídké neuděláte, pak přeci jako
hustší musí klesnout pod řídkou tvarohovou náplň zaručeně úplně. To
jsem tedy opravdu nepochopila. Já udělala spodní vrstvu těsta hustější
(víc mouky) a díky tomu opravdu dole zůstala. Hold horní vrstva se mi s tou
tvarohovou promísila (byly zhruba stejně řídké). Ale nevadí. Výsledek
super. Viz foto
Pozn.: Místo 1/2 hrnku vody jsem dala celý hrnek mléka a přidala o jedno vejce víc. Do tvarohové náplňe jsem přidala navíc pudinkový přášek pro zahuštění.
Tedy následovně:
Těsto (uděláno 2×):
2 hrnky hl. mouky,
1 hrnek cukru,
1 hrnek vlažného mléka,
1/2 hrnku oleje,
2 vejce,
1 prášek do pečiva
Náplň:
2 tvarohy (případně 500 g pomazánkového másla bez příchutě),
1 hrnek cukru,
1 vanil.cukr,
1 pudink v prášku,
2 vejce,
1 hrnek mléka
29.2.16 19:36
Taky si myslím, že tam něco chybí. těsto hustý jak …, takže vchní
vrstva je krásně promíchaná s tvarohem. No nevím nevím, co mi z toho vyleze
5.2.16 10:21
Naprosta katastrofa! Jsem zacatecnik a tuhle buchtu znam z detstvi ale co mi vyslo stohodle receptu? Radeji ani fotku neprikladam.Podle me je ten recept neuplnej. Jak dlouho se to pece ? Jak docilim toho ze je testo tvaroh a zas testo?Dal jsem to na bezny plech a i kdyz jsem mel velky hrnek na caj tak testa malo!!Herrgott kdyz uz sem davam recept tak ho napisu ze to pochopi i malo zdatny cukrasky nemehlo. A hned je mi lip.Preju hodne zdaru
Líbí se mi23.1.13 09:17
Já udělala jen dvě vrstvy - těsto a navrch tvaroh a lehce posypala skořicovým cukrem…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům11.5.12 21:59
Tento moučník je výborný, já polovinu těsta naliji na pečící papír,
potom ten připravený tvaroh, na něj lžíčkou kladu povidla,( jako když by
se dávalo ovoce) a poliji druhou polovinou těsta a upéci.
2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 1/2 hrnku
oleje, 2 vejce, 1 prdopeč.Náplň:2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanil.cukr,
1 pudink v prášku, 2 vejce, 1 hrnek mléka a ještě 1/2 hrnku
povidel. 160°C
11.5.12 16:34
Moc dobrý moučník, tvaroh milujeme doma všichni, takže nebylo co řešit
a dnes vyhrál tento skvělý recept.
Na fotce je akorát vytažený z trouby, potom ještě dostal „kabátek“
z „cik cak“ mřížky z čokolády
3.7.11 18:22
Vynikající! Do tvarohu jsem přidala hrozinky namočené v rumu a portském..
Líbí se mi17.11.10 13:11
Tak jsem hledala recept buchty bez mlíka, zapomněla jsem ho koupit, a
našla jsem Do tvarohu jsem dala jen jedno
mlíčko do kafe, doporučený kakao do těsta a buchta už letěla do trouby.
Jsem překvapená, jak je koláč nadýchaný. A celkově je to dobrá a
rychlá buchta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Litý koláč s tvarohem
19nosfer79 - Jak píše pode mnou Dodooa: ten recept se nedá pokazit a je napsaný dobře, že by ho i dítě pochopilo…

A dobu pečení ti u tohoto typu moučníku nedá nikdo - vše závisí na tom, jak výkonnou máš troubu, třeba já ho běžně mám pečený za třicet - pětatřicet minut, maminka ho musí nechat i hodinu… Tak si vyber… A abych to ještě víc zamotala, ve staré troubě jsme to pekla cca čtyřicet pět minut…
Chce to péct pomalu, ne moc zprudka a spíše déle… Drž se té třičtvrtěhodiny.
Víc poradit neumím, ale tento moučník peču hodně často, občas přidám i ovoce a ještě se mi nestalo, aby se nepovedl
Nedej se odradit a zkus to ještě jednou, peč na 160 - 180 stupňů, moc neotvírej zbytečně troubu a zkus těch cca čtyřicet pět minut, až bude mít barvu jako ty na fotkách, vypni troubu a nech vychladnout v troubě. Krájet zásadně až je to úplně studené, nejlepší je druhý den… A dej vědět, jak to dopadlo, držím palce…
268 příspěvků 5.2.16 18:10
Takt nechapu jak takhle primitivni a polopaticky recept muze nekdo zvrzat. To musi byt vyjimecny nemehlo. a este ma kecy na uplne jasny a jednoduchy recepot.

2452 příspěvků 25.1.13 07:30
Alis, jasně takhle to normálně dělám vždycky, to se rozumí samo sebou. A zdravím po čase!
Di, pokud budeš mít o pár vteřin víc času, odděl žloutky a z bílků udělej sníh, vmíchej do tvarohu. Tvaroh je vláčnější, nadýchaný a nedusivý
2452 příspěvků 24.1.13 15:12
Ačraj: o použití vody do těsta jsem neuvažovala ani vteřinu. Jen jsem prostě chtěla udělat trošku míň pracnou obměnu naší domácí tvarohové klasiky (tj. lineckých řezů).
Jj, Ačrajina verze je také moc dobrá a na větší plech vážně vystačí. Mohu potvrdit - zkoušela jsem též…
Jinak k té vodě - asi to nebude kvůli šetření
Prostě jde jen o dvě různá těsta, ale obě
verze jsou velice jedlé 
Plech používám 30×40 cm, nepoužívám vodu do těsta a 1 vejce?
Cukru dávám tak 3/4 hrnku, můj recept je
vyzkoušený a velice dobrý. 
Těsta je až, až…z této moji dávky, jen
záleží na tom, jaká velikost hrnku se zvolí… 
Zatím nemusím tak šetřit s mlékem a vejci, ale vodu do moučníků já tedy rozhodně nedávám.
2452 příspěvků 24.1.13 14:39
Zuzko: podle obrázků jsem si to říkala. Chci tenhle koláč upéct teď o víkendu, právě na ten velký plech, takže asi trochu zvýším dávkování.
@di Na velký plech to není… já ho použila a měla jsem co dělat vystačit si těstem. Druhý pokus na menším plechu s okrajem už dopadl dobře.
2452 příspěvků 24.1.13 13:48
Jenom takový dotaz - na jak velký plech to těsto vyjde? Na takový ten největší se zvýšeným krajem (starší typ) asi ne, že?
Zuzu, no to byste tomu dala, kdybyste použila 2× nezdravý prdopeč
já používám prdopeč výhradně koupený ve
zdravé výživě, bez fosfátu!!! Je to moc dobrý moučník, zítra bude
i u nás… 
121 příspěvků 19.1.13 11:37
Tak jsem právě vložila do trouby. Nevím, jestli jsem omylem nedala 2× prdopeč, zapomněla jsem dát pečlivě připravená, amarantem osvěžená povidla, zkrátka příprava se mi dvakrát nedařila, teď se nechám překvapit
521 příspěvků 5.7.11 18:08
Tohle vypada mnam
A take, ze se nemusi nic vazit, nebo
prepocitavat 


Drobku, co pouzivas misto tvarohu? Cream cheese? Rikotta? Ale nerikej, ze ho chodis kupovat k Polakum, ti nevedi, co by si za nej rekli
A jeste me zajima, jak se dela ta tvarohova napln, jen vse smichat, nebo se neco sleha…? dik
Vynikající! Do tvarohu jsem přidala hrozinky namočené v rumu a portském..
Doporučila bych dát na plech 2/3 těsta, na to řídký tvaroh a zbývající 1/3 těsta více naředit a tvaroh jím polít.
Pokud totiž nenaředíte, těžko husté těstíčko na řídkém tvarohu rozprostřete. A dospodu se zase lépe hodí to hustější..
Příspěvek upraven 03.07.11 v 18:25
16 příspěvků 2.7.11 12:57
Dala jsem do oblíbených a právě se peče:-) díky za rychlý recept
8 příspěvků 16.2.11 13:09
Tento koláč jsem vyzkoušela a mohu jen doporučit. Je opravdu výborný. Dlouho vláčny, pokud tlouho vydrží. Budu péct častěji. A.
Tak jsem hledala recept buchty bez mlíka, zapomněla jsem ho koupit, a našla jsem
Do tvarohu jsem dala jen jedno
mlíčko do kafe, doporučený kakao do těsta a buchta už letěla do trouby.
Jsem překvapená, jak je koláč nadýchaný. A celkově je to dobrá a
rychlá buchta 
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Mikinko, co je to Zlatý klas?
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Odskúšaný a naozaj výborný. Určite pridajte do cesta 2 PL kakaa a aspoň 2 bal.vanilkového cukru. Do plnky som dala 3 tvarohy-teda 750 g (lebo tvarohu nikdy nie je dosť) a pridala som 2 PL Zlatého klasu. Poznáte „Strúhaný tvarohový koláč“? - tak tento liaty je jeho dokonalou ale oveľa jednoduchšou a chutnejšou verziou. Odporúčam naozaj MŇAMKY MŇAM
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Přemýšlela jsem dnes co upéču a ne a ne přijít na nápad. Pak jsem tuhle dobrůtku objevila v komentářích. Už je upečený a je to dobrota. Dík PotvurkoPet za recept. A díky Phoebe za upozornění.
20 příspěvků 25.1.09 03:43
včera jsem upekla - už je v oblíbených. Prudce jedlý a nadýchaný - doporučuju. A jako bonus pro zaneprázdněné - max za 15min od počátku kuchtění je v troubě
Základní těsto jsem obarvila kakaem - potom je dvoubarevný na řezu.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborný koláč! Lehounký, svěží, nadýchaný, velice jedlý. 1 *
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborný koláč! Lehounký, svěží, nadýchaný, velice jedlý. 1 *
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Můžu jenom potvrdit, že je to velice jedlé. Když má ten koláč takové komentáře, rozhodla jsem se ho dneska zkusit. Je fakt moc dobrý, upečte, litovat nebudete
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Skvělý koláč. Vyzkoušen a zařazen do oblíbených!
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento koláč nemá opravdu chybu.Když ho upeču tak vydrží 20 min na stole.Opravdu vyzkoušejte,nebudete litovat.