Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naschvál nepíši množství surovin…, ale pokud je podáváno jako
příloha, pak 100g špenátu na osobu je minimální množství.
Ta kombinace rozinek s česnekem (nepřehnat) je nepřekonatelná; někdy
zakápnu portským (je-li v domě k mání), z jara chodím s kosou na
medvědí česnek…
Na pánvi popustíme (nebo do chrumkava vyškvaříme) slaninu na kostečky. Přidáme a krátce osmahneme česnek na tenké plátky. Přihodíme rozinky a čistý špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme; kdo chce špenát měkčí, tak obsah pánve párkrát prohodí, kdo rád špenát jako „šráky“, tak podusí krátce pod poklicí. Poznámka: S tou solí opatrně… oxaláty jsou nevyzpytatelné! Zdroj: Po třiceti letech už si nevzpomenu. Tady jsou podobné recepty: "Špenát s rozinkami a jehněčí pečení":https://www.labuznik.cz/recept/spenat-s-rozinkami-a-jehneci-peceni/ "Listový špenát po italsku":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=17127 "Salát z listového špenátu":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=24528
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špenát (Take5)
Vypadá to moc dobře… špenát i kačenka

Kačku zatím nemám… jsou všechny ještě silně pod jateční hmotností, ale ten špenát mně láká, ten můžu i bez kačeny a v jakékoli podobě.
Díky za tip a doufám, že zítra budou mít u nás v konzumu kousek špíčku nebo slaniny…
Dnes to bylo s ořechy a jako příloha byla čtvrtečka pečené kachničky
Edit:
Jednodušší už je jen Take3
Místo piniových semínek jsem dala kešu, rozinky do portského předem namočila a bylo to skvělé! Díky!