Recept Liskovka

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Liskovka

Úvod

Tj. babovka z liskovych orechu

Postup

Nejdrive oprazime orisky na panvi na strednim ohni. Dostanou tim vyraznejsi chut a navic se bud castecne nebo zcela odstrani slupky. Oprazene orisky posekame ne prilis jemne.
Rozehrejeme si troubu na 180°.
Zamichame vejce s cukrem a se soli, prisypeme orisky a opet promichame. Postupne pridame vsechny ingredience, maslo lze predtim rozpustit. Podotknu jen jeste, ze hrnicek na kavu a na mleko ma byt maly, tedy ne klasicky 250 ml, ale mene nez polovicni. Testo by melo byt pomerne ridke.
Vymazeme babovkovou ci dortovou formu a vysypeme hrubou moukou. Testo premistime do formy a dame pect na 30 - 40 minut. Zalezi ha troube, nejlepsi je i v tomto pripade zkouska spejle.

Nahlásit recept

  • 13.03.15 vloženo
  • 1232x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 300 g vyloupanych liskovych orechu
  • 200 g mouka hladka nebo polohruba
  • 3 vejce
  • 100 g masla
  • 180 g cukru
  • 1 sacek prasku do peciva
  • 1 hrnecek presso kavy
  • 1 hrnecek mleka
  • 1 lzice olivoveho oleje EV
  • spetka soli

Doporučená příloha

  • kava, caj, mleko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Miky75 13.03.15 13:48

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Liskovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz