Recept Liskovka

Miky75 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Liskovka

Úvod

Tj. babovka z liskovych orechu

Postup

Nejdrive oprazime orisky na panvi na strednim ohni. Dostanou tim vyraznejsi chut a navic se bud castecne nebo zcela odstrani slupky. Oprazene orisky posekame ne prilis jemne. Rozehrejeme si troubu na 180°. Zamichame vejce s cukrem a se soli, prisypeme orisky a opet promichame. Postupne pridame vsechny ingredience, maslo lze predtim rozpustit. Podotknu jen jeste, ze hrnicek na kavu a na mleko ma byt maly, tedy ne klasicky 250 ml, ale mene nez polovicni. Testo by melo byt pomerne ridke. Vymazeme babovkovou ci dortovou formu a vysypeme hrubou moukou. Testo premistime do formy a dame pect na 30 - 40 minut. Zalezi ha troube, nejlepsi je i v tomto pripade zkouska spejle.

Nahlásit recept

  • 13.03.15 vloženo
  • 1435x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 300 g vyloupanych liskovych orechu
  • 200 g mouka hladka nebo polohruba
  • 3 vejce
  • 100 g masla
  • 180 g cukru
  • 1 sacek prasku do peciva
  • 1 hrnecek presso kavy
  • 1 hrnecek mleka
  • 1 lzice olivoveho oleje EV
  • spetka soli

Doporučená příloha

  • kava, caj, mleko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Miky75 13.3.15 13:48

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Liskovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz