Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Surove ocistene zemiaky pomelieme a pomiesame s ovarenymi a pomletymi plucami a lalokom. Pridame cibulu oprazenu na slaninke, varene krupky,pretlaceny cesnak, koreniny a vsetko dobre premiesame. Hotovu zmes plnime do criev . Naplnene uzavrieme drievkom a ovarame ako jaternicky. Pred podavanim opecieme. Tieto zaujimave a velmi chutne "jaternice" su oblubene najma na Liptove a Orave.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Liptovske droby
5068 příspěvků 15.1.07 21:53
Mila Luba, ciganske goje su trosku daco ine aj ked su podobne tymto Liptovskym. Davno som jedla ciganske - su velmi velmi chutne. Akurat ze tie prave prave ciganske sa robia do hrubych criev( hruba hurka ) o))…a tieto tiez doporucujem, su fantasticke, zrave, ku nim kysla ohurka…no proste bajecne.
185 příspěvků 15.1.07 20:19
Ciganske droby, to iste, len bez masa, iba slaninka a cibula, koreniny takisto. Postup rovnaky, ako priloha calamada, kysla uhorka a podobne. Tiez uzasne, ale tieto co pises, nepoznam. Musi to byt este lepsie, lebo maso je maso!