Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Černé houby namočíme asi na půl hodiny do vlažné vody. Rybu nakrájíme na 2 1/2 až 3 cm velké plátky, nebo proužky dlouhé 5 a široké 1 cm. Vložíme do misky, zamícháme se solí, přidáme suchý solamyl a bílek a znovu zamícháme. Pánev důkladně prohřejeme, vlijeme olej a ohřejeme na 50 °C. Vložíme rybí plátky a smažíme, až zbělají. Vyjmeme je, slijeme přebytečný olej, aby na pánvi zůstalo jen trochu. Vložíme houby, chvilku smažíme, přidáme vývar, sůl, wej-su, víno a přivedeme k varu. Přidáme rybí plátky, zahustíme solamylem namočeným ve vodě a velmi opatrným pohybem plochou lžící po dně posuneme, nebo pánví lehce potřeseme. Nakonec přidáme 2 lžíce horkého oleje ( kvůli lesku ) a pokapeme sezamovým olejem. Zároveň s houbami můžeme přidat trochu rajčatového protlaku a tím získáme jinou chuťovou variantu. Čínská kuchyně - Tchang Jün-ling, Zlata Černá ( 1998 )
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Liou jü pchien ( Plátky kapra Liou )