Recept Linecké slepovací cukroví
evina Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vše smícháme a zpracujeme vláčné těsto. Zabalíme do folie a dáme do ledničky odpočinout. (nejméně na půl hodiny) Vyválíme na válu a vykrajujeme cukroví, podle fantazie. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 4-5 minut. Necháme vychladnout a pár dní v chladu odpočinout, aby zvláčnělo. Potom mažeme marmeládou nebo džemem podle libosti (nejlepší je rybízový) a slepujeme.
Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované Vánoční cukroví
- 13.12.07 vloženo
- 58968x zobrazeno
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 13 dkg moučkového cukru
- 13 dkg másla
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- 1 vejce
Doporučená příloha
čaj, káva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku11.12.10 22:50
VYBORNE !
viz pridana fotka
Diskuse k receptu Linecké slepovací cukroví
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Linecké slepovací cukroví
Vlastně další duplicitní (nebo chcete-li levnější) recept… Těžko, přetěžko říci, který je lepší
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Linecke je vynikajici „čuoví“
To me pobavilo ! Btw jednu dobu frcelo
s pudinkovym praskem a btw to bylo celkem dost hnusne ! Ja mam recepty ze
zacatku 20. stol, jine vubec nezkousim ! Rohlicky se temer nedaji vzit do ruky
, v puse rozplynou pak, oriskova kolecka pomazana trenym zloutkem s cukrem se
cervenou bavlnkou vesi na stromecek , linecke je vyborne s rybizovou
marmeladou. Behem let jsem pribrala od kamosky takove piskotove placicky
pomazane polevou cokol a podvodnice a malinke marokanky . Vosi hnizda mam take
stary a nejlepsi recept, dalo by se rict, ze jinde mi nijak moc nechutnaji,
byvaji malo cokoladova.
Nicmene zodpovedne mohu rict, ze nejlepsi na celych Vanocich jsou ŘÍZKY !!!
Příspěvek upraven 30.11.10 v 13:26
2302 příspěvků 30.11.10 11:32
Připomínám bonin recept (3:2:1) v diskuzi pod receptem.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ten poměr 3-2-1 je bezvadný. Na linecké vůbec nejsem, ale toto chutná i mně.
Nedávala jsem vejce celé, nýbrž jen žloutek.
Fakt super.
Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvie, Anička je moc šikovná holčina a zdá se mi, že vidí do mojí kuchyně! Napsala několikanásobně úl a já zrovna dělám kokosové úly-cha,cha! Tak jí pozdravuj. Jana
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jani, promiň, naše Anička je dnes rychlejší než blesk. Už raději utíkám od internetu. Děkuji Ti za radu.
Ahoj
Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
ůlůůůlůlůlůůlůlůůlůlůlůlůlůlůlůlů ůůůůllůlů
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
já ho nechávám do druhého dne v lednici. Včera jsem ho zrovna pekla a bezvadně se s ním pracovalo. Někdo ho nechává odpočinout pár hodin, někdo taky vůbec, ale jestli je v tom nějaký rozdíl, to Ti nepovím- u nás odpočívá vždy přes noc. Pa T.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Právě jsem udělala těsto z dvojité dávky (3-2-1). Prosím, jak dlouho se má nechat odpočívat?
Jinak, tříletá Anička mi odebrala těsto na vál a peče čuoví (cukroví). Zbytek těsta jsem zachránila, heč.
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Dneska jsem pekla linecke podle receptu 3-2-1 a musim rict, ze jsem konecne objevila skvely recept na linecke, konecne se mi nedelali ty osklive bublinky na cukrvi (doted nevim co to zpusobovalo).
149 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás doma se peče jen to těsto 3:2:1 ale myslím si, že jediný rozdíl bude v tom, že je vláčné hned. nemusí se nechávat rozležet. Alespoň jsem si nevšimla.
bona na Tebou vzpomínaný vzorec jsem narazila ve svých receptech, který jsme dostala někdy v šedesátých létech minulého století … má nádherný název „Smržové těsto“. Paní pocházela z Volyně, tedy přesněji „volyňská češka“. Je to moc dobré těsto.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo- pardon, samozřejmě k tomu 1 vajíčko nebo ještě lépe 2 žloutky…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás v rodině se odjakživa dělá linecké podle jednoduchého vzorce „3-2-1“.
= 300 g mouky, 200 g másla, 100 g
cukru. Toť vše, funguje báječně…
58 příspěvků 25.1.09 03:43
ano, stará dobrá klasika. Recept je na labužníku uveden už několikrát…
stará, dobrá klasika včetně té marmelády, mnam!