Recept Linecké kytičky

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku smícháme s cukrem a citronovou kůrou a zaděláme žloutky a změklým máslem na tužší těsto. Je-li třeba, přidáme 2 až 3 lžíce vody. Dobře propracované těsto přikryjeme fólií a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme na pomoučeném vále plát, vykrájíme tři velikosti kytiček, v nejmenší vykrojíme očko a cukroví rozložíme na pomaštěný plech. Upečeme dobleda a necháme vychladnout. Druhý den velkou a střední kytičku spojíme máslovým krémem a vrchní kytičku s prostřední marmeládou. Cukroví je dobré hned po upečení, ale i po krátkém odležení v chladu. Chceme-li cukroví uchovávat delší dobu, potřeme všechny kytičky marmeládou, protože máslový krém by mohl žluknout.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 12.04.04 vloženo
  • 4514x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • strouhaná citronová kůra z celého dobře omytého citronu
  • 2-3 lžíce vody dle potřeby
  • pikantní marmeláda
  • máslový krém z 1/8 másla, 1 žloutku a 2 lžic cukru
  • tuk na plech

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Linecké kytičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz