Recept Limetový šerbet na sirupu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Limetový šerbet na sirupu

Postup

1. Tři limety omyjeme horkou vodou, osušíme, olou­peme kůru a jemně posekáme. Ze všech plodů vy­mačkáme šťávu. Do varu uvedeme 125 ml vody, při­dáme cukr a limetovou kůru a asi 5 min. povaříme. Necháme vychladnout. 2. Limetovou šťávu rozmícháme v limetovém vývaru a přidáme 250 ml vody. Vlijeme do kovové mísy a uložíme na 5 - 6 hodin do mrazničky. Když hmota začne tuhnout, každých 30 min. ji krátce promíchá­me metlou na sníh, aby se netvořily ledové krystaly. 3. Malinový sirup rozdělíme do 4 dezertních skle­nic. Přidáme limetový šerbet a poklademe bobule­mi rybízu. Pohár ozdobíme dílky limety a meduň­kou a okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 21.07.03 vloženo
  • 3756x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 90 kcal, 0,7 g bílkovin, 0,4 g tuků, 21 g sacharidů
  • 6 limet
  • 2 - 3 lžíce cukru
  • bobulky rybízu na ozdobu
  • 4 lžíce malinového sirupu
  • dílky limety
  • meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Limetový šerbet na sirupu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz