Recept Lilky se sýrem

pepicek Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lilky se sýrem

Postup

1. Lilky omyjeme a nakrájíme je na plátky, osolíme a pokapeme polovinou citronové šťá­vy. Asi 20 minut marinujeme, poté plátky vysušíme. Mozzarellu nakrájíme také na plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C. 2. Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky lilků a sýra. Ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem. Zapékáme v troubě, dokud se sýr nerozpusti a povrch nezezlátne. 3. Do mísy dáme jogurt a zakysanou smetanu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Přidáme oloupaný česnek. Vše umixujeme. 4. Omáčku ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem, octem a zbytkem citronové šťávy. Na talíři servírujeme vedle lilků.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 21.02.02 vloženo
  • 18702x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké baklažány
  • sůl
  • šťáva z 1 citronu
  • 400 g sýra mozarella
  • hrubě mletý pepř
  • 6 lžic olivového oleje
  • 300 g bílého jogurtu
  • 100 g zakysané smetany
  • svazek petrželky
  • bazalka
  • kopr
  • pažitka
  • 2-3 stroužky česneku
  • cayenský pepř
  • 1 lžíce octa balsamico

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilky se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz