Recept Lilky se sýrem

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lilky se sýrem

Postup

1. Lilky omyjeme a nakrájíme je na plátky, osolíme a pokapeme polovinou citronové šťá­vy. Asi 20 minut marinujeme, poté plátky vysušíme. Mozzarellu nakrájíme také na plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C. 2. Do zapékací mísy střídavě skládáme plátky lilků a sýra. Ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem. Zapékáme v troubě, dokud se sýr nerozpusti a povrch nezezlátne. 3. Do mísy dáme jogurt a zakysanou smetanu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Přidáme oloupaný česnek. Vše umixujeme. 4. Omáčku ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem, octem a zbytkem citronové šťávy. Na talíři servírujeme vedle lilků.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 21.02.02 vloženo
  • 18015x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké baklažány
  • sůl
  • šťáva z 1 citronu
  • 400 g sýra mozarella
  • hrubě mletý pepř
  • 6 lžic olivového oleje
  • 300 g bílého jogurtu
  • 100 g zakysané smetany
  • svazek petrželky
  • bazalka
  • kopr
  • pažitka
  • 2-3 stroužky česneku
  • cayenský pepř
  • 1 lžíce octa balsamico

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilky se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz