Recept Lilky s kukuřičnou kaší

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lilky s kukuřičnou kaší

Postup

1. Lilky a rajčata omyjeme a očistíme. Lilky nakrájíme na plátky, rajčata na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno posekáme a zesklovatíme na 2 lžících rozehřátého oleje. 2. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vsypeme krupici. Za stálého mícháni 5 min. vaříme. Vmícháme sýr, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. 3. Rozehřejeme 3 lžíce oleje a lilky z obou stran opečeme. Vyjmeme, upravíme na mísu a udržujeme teplé. Do vypečeného tuku dáme rajčata, zahřejeme a rozdělíme na lilky. Posypeme petrželkou a podáváme s kaší.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 21.05.03 vloženo
  • 4121x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 380 kcal, 9 g bílkovin, 21 g tuků, 39 g sacharidů
  • 4 malé lilky
  • 250 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 500 ml čirého vývaru (z kostky)
  • 100 g kukuřičné krupice
  • 40 g strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • trocha citronové šťávy
  • po 1 lžíci posekané petrželky a petrželových lístků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilky s kukuřičnou kaší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz