Recept Lilky po Italsku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lilky po Italsku

Postup

Lilky nakrájet na cca centimetrové plátky, nasolit a nechat pustit šťávu. Po "opocení" šťávu slijte, lilky naskládejte na vymaštěný plech a dejte do trouby, pečte mírně do změknutí. V hrnci necháme na oleji zpěnit česnek, přidáme protlak nebo rajčata, okořeníme, přidáme lilky, promícháme, necháme podusit a spojit chuťe a před podáním nebo ještě v hrnci posypeme strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 04.03.04 vloženo
  • 26769x zobrazeno

Ingredience

  • lilek
  • rajský protlak nebo lépe přímo rajské
  • sýr na strouhání
  • česnek
  • olej
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Doporučená příloha

  • klidně žádná, jinak těstoviny, chléb..

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 30.03.19 14:03

Môj obľúbený recept …
Tentokrát použité špenátové linguine. Paradajky z domáceho polotovaru vyrobeného v lete - z čerstvých paradajok zo záhradky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 16.07.16 16:45

Tentokrát so špagetami.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 06.03.15 13:44

Výborné! Zaraďujem k mojím oblúbeným receptom.

Na jeden baklažán som použila 2 čerstvé paradajky a jednu krabičku (390 g) krájaných paradajok, 3 kolieska čerstvej čili papriky, čerstvé oregano, sušenú bazalku a viac strúčikov cesnaku.
Množstvo omáčky bolo primerané na 250 g suchých cestovín.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 26.08.09 00:00

Zdenda chtěl držet hladovku, lilky prý nejí a nemá je rád. Nakonec jsem mu musela schovat porci i na druhý den :-)
Recept je výborný, díky moc :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Lilky po Italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Lyduska
362 příspěvků 29.03.19 20:06
levapkilvap
2 příspěvky 10.08.14 12:23

Nenáročné a výborné. Doporučuji :lol:
Děkuji smlsnul jsem si.

Alice_G
505 příspěvků 29.08.09 21:50
Re: Lilky po Italsku

Mám holt štěstí, jen co se trefím na klávesnici, no…

Alice_G
505 příspěvků 29.08.09 21:49
Re: Lilky po Italsku - toffo,

na druhý pokus se obětoval takový dost veliký lilek, a pořád to nebylo hořké. m8m hol štěstí ;-)).
 AG

toffo
244 příspěvků 29.08.09 18:48
Re: Lilky po Italsku

Hořké jsou jen velké, přerostlé kusy.

Alice_G
505 příspěvků 28.08.09 18:54
Re: Lilky po Italsku - Dando, díky,

ale já kuchtila ještě než ses ozvala, nakrájela jsem velký lilek na cca 7 mm plátky a pak každý plátek na šestiny nebo čtvrtiny (ty z užší části). Potit jsem nenechala, rovnou orestovala na olivovém oleji. Potvrzuji, že nevypocený lilek NENÍ hořký - není to pověra? A po čase jsem k tomu pokrájela nahrubo jen 2 velká rajčata, osolila, pak jsem přidala malinko pepře a nasekaný česnek (taky spoustu, protože mám jen tu čínskou bleduli). Bohužel jsem stále ještě nedokázala vypěstovat dost čerstvé bazalky, tak jsem dala trochu provensálské směsi, už to neudělám, bylo to moc chuti koření, skoro to přebilo chuť zeleniny, oleje a česneku. Nicméně vzniklo něco jako velmi dobré lilkové lečo / hodně ochuzená ratatouille, či co. Snědla jsem půl pánve jen tak, ke konci jsem se ukáznila a přikousla toust. Dnes mám druhé kolo – už mám opečené papriky (původně jsem chtěla udělat marinované papriky, tak jich holt bude míň ;-) ), oloupu je a přidám s rajčaty. Milošku, k tomu maso vážně nemusím.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.08.09 03:59
Re: Lilky po Italsku - Alice :-)

lilky na plátky, takové půlcentimetrové a ty plátky pak ještě na čtvrtiny, nedělám v troubě, ale na pánvi na olivovém oleji, rajčata …, na jeden lilek asi pět velkých vyzrálých, na kousky, neloupu, i když ta slupka by tam asi neměla být :-), vydusím, přidám lžičku červené pálivé papriky, té dobré od Mánka :-), už mi ale dochází :-(, přidám jeden malý rajčatový protlak, ten dodá tu barvu, nechám vysmahnout, dodám česnek, spoustu :-) a podle potřeby trošku podliju vařící vodou ze špaget, když mám, tak po odstavení přimíchám bazalku, většinou tedy hladkou petrželku. Je opravdu vynikající, pokud špagety zbydou, tak je chodím ujídat celé odpoledne, protože jsou moc dobré i studené :-) Měj se hezky :-)

Alice_G
505 příspěvků 27.08.09 20:40
Re: Lilky po Italsku - Dando,

máš pěknou omáčku na těstoviny, tos nechala ty lilky na plátky, nebo jsi je ještě potom nakrájela? A kolik jsi dala račat?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.08.09 04:02
Re: Lilky po Italsku

Tohle jídlo je víc než vynikající

dejvam
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilky po Italsku

Prostě super! V jednoduchosti je krása!

dejvam
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilky po Italsku

Prostě super! V jednoduchosti je krása!

Teraak
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Lilky po Italsku

Tohle jídlo je prostě vynikající!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz