Recept Lilkový tagine, nízkotučný

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Před nakrájením na kostičky nechte lilek vypotit - cca 30 minut. 2. Rozehřejte na pánvi olej a vložte kardamom a skořici. Smaže asi 30 vteřin. 3. Přidejte cibuli a lilek a za stálého míchání smažte 3-4 minuty do zlatova. 5. Přidejte česnek, harrissu, rajčata a vývar. Vařte asi 8-10 minut, dokud se lilek neuvaří a omáčka nezhoustne. 6. Vmíchejte med a dochuťte solí a pepřem. 7. Podávejte pokapané medem a posypané mátou. * Harrissa - ostrá kořenící směs obsahující čili papričky, česnek, koriandr, římský kmín, papriku, asi 5% soli a olivový olej. Připravíme si ji tak, že smícháme uvedené ingredience do hustoty pasty. Jako stolní koření se údajně dosti podobá indonézskému sambalu. Používá s ek přiostření pokrmu - takže pozor! :)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 14.03.07 vloženo
  • 4896x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut + 30 min na

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2pl olivového oleje
  • 1čl kardamomu
  • 1 svitek skořice
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké půlměsíčky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 velký lilek, na kostičky
  • 2 pl koření harrissa *
  • 400g rajčat, na kostičky
  • 1/2 šálku zeleninového vývaru (poslouží i voda)
  • 2 pl medu a med navíc na ozdobu
  • 2 pl čerstvé máty, nasekané
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • placky, chléb aj.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilkový tagine, nízkotučný

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jasonka
16 příspěvků 03.11.12 18:55

I s harisou výborný. Dokud se tam nedal med, tak jsem si říkala, že to bude fakt moc ostrý, ale pak to bylo tak akorát :)už jsem ale nepepřila

Příspěvek upraven 03.11.12 v 18:56

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkový tagine, nízkotučný- Muchacho

…s ozajstnym tagine sa nespekuluje, dava sa priamo do rury alebo na uhlie. :-)
Pozdrav a pekny den..

Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.01.09 03:43
To Muchacho

Tak to je mi líto, v tom ti skutečně neporadím :( Možná někdo zkušenější tady?? ;)

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkový tagine, nízkotučný,doubravka

líbí i s harisou. všude se dnes uvádí jak je pro lidské zdraví důležitá pálivá paprika, protože obsahuje xyz. nevím. aŤ napíše buturenka jak to pálí když sedí na královském trůnu.
Mám orig. soupravu na tagine a vím že se to připravuje na rozpáleném dřevěném uhlí. nikdy jsem to neviděl připravovat takto. nepraskne ona nádoba , když se položí na žhavé dřev. uhlí. Poradíš ? dík.

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkový tagine, nízkotučný

Doubravko, už je v oblíbených. já bych si tam tu harisu asi moc nedávala, minulý týden jsem si ji koupila na Slovensku, a jen trochu olízla, a pák¨lila mě pusa celý den

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz