Recept Lilkové závitky ze Slovenska Veg
Bento Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1-Vacsi baklazan nakrajame na platky a dame do osolenej vody "odhorknut" cca 30 minut. Omyjeme od soli a osusime. Kazdy platok ugrilujeme na troche olivoveho oleja a dame osusit. 2-Cibulu a cesnak nakrajame na drobno a dame oprazit na olej, Rozdelime na dve casti jedna do omacky druha do plnky. Bulgur dame podla navodu do vody "napucat". Do naolejovanej zapekacej misky dame zmiesanu zmes cherry paradajek vo vlastnej stave , nakrajanej bazalky a oprazenej cibulky a cesnaku a ochutime, 3-Do misky si dame napucany bulgur pridame ricottu , petrzlenovu vnat , podrvene pistacie, nakrajane kapary, lyzicu petrzlenovej vnate, oprazenu cibulu cesnak, ochutime a premiesame. Dame cca 2 lyzice na rovny bklazan a zrolujeme. Pridame do misky s omackou a posypeme parmezanom. 4-Dame do rozohriatej rury zapiect cca 25 minut.
- 21.01.11 vloženo
- 6182x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 veľký baklažán
- 2 konzervy paradajky cherry vo vlatnej šťave
- jemne nasekaná bazalka
- 4 lyzice olej olivový
- plnka:
- 100 g celozrnny bulgur
- 100 g ricotta
- 1 lyzica petržlenová vňať
- 100 g struhany parmezán
- 1 lyzica kapary v náleve
- soľ
- 1 cibuľa
- 2 - strúčiky cesnak
- 50 g drvené pistácie
- korenie čierne
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Lilkové závitky ze Slovenska
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lilkové závitky ze Slovenska
esmeralda, toto bude dalsie jedlo co som bol poziadany , jasne ze nie je zo Slovenska ale som ho jedol na Sicilii cez ulicu od La Gancia boli sme uplne prvy hostia -este nevarili, v tejto malej vyvarovni za rohom kde varila mama Bettina .
http://www.tripadvisor.com/…_Sicily.html
http://www.lagancia.com/…ndex_en.html#…
5068 příspěvků 23.1.11 11:58
hmm..naozaj to nebolo za nikoho..len som chcela poukazat ze povod lilku je kdesi cosi ..jednoducho len tak pre zaujimavost–co viem vykecam
..bulgur je povodom armensky(aj my slovania sme
povodne armeni)..variacie sa mi pacia a originalita takisto..nemyslim, ze je zle
ak sa clovek uci, zaujima a dozveda ..proste ak pripravuijem cosi a viem ze
povodny recept sa robi takto, mozem ocutnat oba a som bohatsia…
Slovenske gazdinky baklazan nepoznaju , to je teda fakt …ale ja ako spravny micurin baklazan poznam uz z cias hlbokeho socializmu, navyse ho mam rada poriadne opeceny na oleji. Na grile, potreny olejom skoro na sucho opeceny baklazan nerada–jeho chute sa takto nerozvinu..ale zasa chapem a je normalne ze ludia kvoli tukom a zdraviu uprednostnuju aj ine cesty pripravy..
Freekeh, ktore som spominala v predoslom komentari je tu, aj s vykladom.. aj to sme davno my slovania pozivali a ze su dobre to je teda fakt..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Pekny den:)
Příspěvek upraven 23.01.11 v 12:01
Prepisem povod na Slovensko aj ked na slovensku 80 % kuchariek ho nikdy nepouzilo ale asi pouzije daakedy v buducnosti
Dal som to sem preto lebo to bola spolupraca talianskeho kuchara do talianskej restauracia.
Bulghur bol pridany aby jedlo bolo menej mastne modernejsie. Kazda kuchyna sa vyvija ako sa meni doba . Hlavne v sucastnosti ked je tlak na menej kaloricke lahsie jedla.Vela jedal ktore boli hlavne jedlo sa menia na salaty atd. plus globalizacia a pristup k lacnym " exotickym " surovinam.Som si isty ze povodne ( puristicke ) recepty, ci ceske alebo talianske by vyzerali uplne inac teraz v dobe relativnej prosperity .
Ten italský purista jsem asi já, ale nevadí mi to, naopak. Jolana je velmi citlivá a ohleduplná dáma, ale tak se mi zdá, že naznačuje, že původ receptu by mohl být jiný. Bulgur je v Itálii označován jako ‚etnická potravina‘ a není součástí italské kuchyně. Vlastně ho znají jen krátkou dobu, je to spojené s imigrací. Protože v Německu je již dlouho velmi silná turecká menšina, znají bulgur mnohem déle. To neznamená, že v Itálii se neobjevují recepty s bulgurem jako tento, ale nejsou považovány za italské.
Zdravím.
5068 příspěvků 22.1.11 18:41
V indii je zasa vela druhov a pouzivaju dost.. v stredomori je najrozsirenejsi ten fialovy gulatejsi..fialovy podlhovastejsi bez menej semienok sa udomacnil len desat rokov a daco..ten povodny je ale ovela chutnejsi a bohuzial je ho tazko dostat, kedze vsade skleniky a on sklenikovy nie je ..no a najviac na svete ich jedia a pripravuju v Turecku a su dokonali majstri..dokazu pripravit baklazan na tisic a jeden sposobov a jeden chutnejsi ako druhy…
U nas je na programe zajtra toto..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Co je ale zaujmave ze povodna krajina India ich pouziva relativne menej vo svojej kuchyni ako kuchyne stredomoria a arabskych krajin kde baklazan prisiel ovela neskor a kuchyna ako Anglicka ci stredorouropska ich nepouziva vobec.Robil som recepty z juznej azie kde sa zase pouzivaju len ine odrody ako, baklazan jablkovy a hraskovy.
http://www.plantnames.unimelb.edu.au/…gplants.html
5068 příspěvků 22.1.11 14:19
Bento, logicky historicky postup len tak mimochodom pre znalych aj neznalych : baklazany su z indie, ktore prevzali irancania a od nich arabi a arabi ich pouzitie na siciliu a tak sa rozsirili..plnene s bulgur su fajnove, este lepsie su plnene freekeh-zelenou udenou psenicou..cau
Tato varianta : bulghur , ricotta, parmezan, pistacie „funguje“ velmi dobre aj ked sme v ramci kuchynskych experimentov,( development ) skusali kombinacie :couskous, piniove oriesky, mozzarella, pecorino romano.
Posledna varianta bola aj s extra ciernymi olivami.
( taliansky puristi z labu sa asi prezehnavaju).