Recept Lilkové karí 2

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné lilky nakrájíme podélně na čtvrtky, posolíme a necháme cca 1/2 hodiny odležet. Poté je umyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme olej a lilky na něm osmažíme dohněda. Vyjmeme je a na témže oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané chilli papričky, přidáme utřený česnek, koření karí a rozvařený kokos. Ochutíme citrónovou šťávou, vložíme lilky, osolíme a mírně podusíme. Po chvilce přidáme zkaramelizovaný cukr a případně trochu podlejeme vroucí vodou. Dusíme až šťáva zhoustne. Hořčičné semínko opražíme na másle a tím polijeme hotové karí.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 27.08.07 vloženo
  • 5258x zobrazeno

Ingredience

  • 4 lilky
  • větší cibule
  • stroužek česneku
  • chilli papričky (podle chuti)
  • 1 PL strouhaného kokosu
  • 1 CL koření "karí":http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=15694
  • 1/2 CL hořčičného semínka
  • 1 PL zkaramelizovaného cukru
  • 1 PL másla
  • citron
  • sůl
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • rýže, dobré jsou také čapátí nebo nán

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilkové karí 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkové karí

Mi_lan,
neni zac. Ja kari miluji, myslim indicke a delavam jej na velice casto. Co zahradka a hlavne lednice, mraznicka potrebuje zlikvidovat (zbytky zeleniny, ktere jinak neupotrebuji). A to je pak neco, mnam a k vyrazneni chuti pridam feferonku a k tomu jasminkova ryze, to mi pak nic ke stesti neschazi. I takovy indicky chleba capati ci nan by mne udelal radost, ale k tomu jsem se jeste nedostala, abych jej doma upekla. Ale uz delsi dobu se na nej chystam. Snad jednou se k tomu dostanu a upecu jej.
MI_LAN, urcite vyzkousej, opravdu to stoji za to a je to moc dobre.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkové karí

Jsem ráda, že je o lilky zájem - nedávno jsem zjistila, že lidé kolem mne je moc neznají a nekupují. Jedinou úpravu znají jako plněné masem, ale přitom se dají upravit na tolik způsobů. Tak tady je tedy je další ;-)Pikantní lilek … také indický

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkové karí - paraplicko

připojuji se k Yvette; už jsem na ty indické lilkové recepty zvědavý! A já to budu testovat i s patisonem, protože ten patří (vedle mrkve TARGET = _new a pastináku TARGET = _new ) k mým nejoblíbenějším zeleninám a taky ho proto zkouším vařit na rozličné způsoby TARGET = _new . I cukety a lilek považuji taky za moc dobře pojídatelné - a indickou kuchyň rovněž (dík za odkaz na kari!) - takže stejně jako Yvette děkuji předem…

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkové karí

Paraplicko,
prosim tak ven s temi ctyrmi receptiky na lilky z Indicke kuchyne. Tu mame moc radi a baklazany take. Predem dekuji.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkové karí

V poslední době jsme si doma lilky hodně oblíbili, tak se i nashromáždilo několik dobrých receptů - i těch z indické kuchyně (ty mám ještě další čtyři) … taaakže dobrou chuť ;-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lilkové karí

Tohle brát - bez výhrad! Samozřejmě to zkusím také s patisonem…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz