Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lilky ocistete, konce odríznete a odkrojte z nich pár asi ½ cm silných kolecek na dno a vrch formy. Zbytek lilku nakrájejte na pulkolecka. Osolte je, nechte je stát 30 minut a osuste je. Na pánvi rozehrejte trochu olivového oleje a na nem orestujte lilky do hneda. Na jiné pánvi na zbytku oleje orestujte cibuli a cesnek do sklovata. Pridejte k nim rozctvrcená rajcata a varte slabým varem tak dlouho az jsou rajcata úplne rozvarená a omácka je hustá. Osolte a opeprete. Na dno sarlotkové formy nebo jiné formy s vysokými stenami rozlozte kolecka lilku tak, aby se cástecne prekrývala. Na ne dejte tenkou vrstvu rajcat a zakryjte ji pulkolecky lilku. Na tuto vrstvu dejte tenkou vrstvu jogurtu, na ni vrstvu lilku a tak pokracujte az do spotrebování surovin. Horní vrstvu tvorí kolecka lilku. Formu zakryjte alufolií a pecte ve 180 st. C horké troube 50 minut. Vyjmete ji z trouby, nechte zchládnout a dejte do chladnicky do prístího dne. Pred podáváním vyklopte sarlotku na podnos. Hodí se ke zverinové pastice a ke vsem masovým ostrejsím jídlum. Neupecenou sarlotku je mozné zmrazit.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lilková šarlotka
28 příspěvků 3.9.09 05:45
V tomto recepte je všetko čo mám rada - určite vyskúšam a dám vedieť ako chutilo.