Recept Lilková kaše po indicku Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lilková kaše po indicku

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Omyté lilky nakrájíme na silná kolečka a vaříme je v osolené vodě cca 15 minut. Necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek (dala jsem víc než jeden stroužek), papričky a zázvor drobně nasekáme.

V hluboké pánvi osmažíme kmín na 2 lžících oleje. Když začne lehce hnědnout, přidáme cibuli, po chvíli česnek, zázvor a papričky. Restujeme asi 5 minut. Přidáme protlak, kurkumu a koriandr. Zamícháme a několik okamžiků necháme prohřát.

Přidáme lilky a brambory rozmačkané na kaši (kdo chce, může mixovat, já jsem použila vidličku), řádně promícháme, případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo plackami.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.08.11 vloženo
  • 5347x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 pěkné střední lilky
  • 4 větší brambory
  • neutrální rostlinný olej
  • 1 cibule
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 zelené papričky (jelikož neměla, dala jsem jednu a půl obyčejné červené papriky)
  • 70 g DOBRÉHO rajčatového protlaku (použila jsem rozmixovaná sušená rajčata)
  • 1 kávová lžička kurkumy
  • 1 kávová lžička mletého koriandru
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilková kaše po indicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  15.08.11 13:24

ssalonis, děkuji za připomínky, konzultovala jsem mezitím ještě s nějakými indickými autoritami a výsledkem je, že toto opravdu není baingan bharta, odstranila jsem to z názvu a zbyla jen lilková kaše, což to zase bezesporu je. To vaření lilku mi na receptu přišlo právě zajímavé, nikdy jsem to ještě nezkoušela a musím znovu říct, že to bylo zvláštní a velmi jedlé.

 
ssalonis
61 příspěvků 15.08.11 04:45

Moze to byt dobre, ale do povodneho receptu zemiaky naozaj nejdu :) a baklzan-lilek sa nevari. Staci supku popichat a upiect ako pise Bento, ale spravnejsie je supku popichat a baklzana polozit rovno na horak na sporaku. Opekat na nom, otacat az kym supka nie je cierna a baklazan vnutri makky. On tym ziska zvlastnu udenu vonu a chut, co je typicke pre toto jedlo. Miesto zemiakov sa moze pridat hrasok, niekto pridava aj jogurt-dahi. Velka dobrota :-)

 
Taanka
107 příspěvků 13.08.11 18:07

Tak tohle je bezva, to by mi stoprocentně chutnalo :)!!! Děkuji a ukládám k vyzkoušení!

 
zébulon  11.08.11 14:32

gabi, to je tezko rict, pro me puvodni je tohle :-). Ale chutnalo mi to, nic neprevazovalo, proste to bylo dobre. Hledala jsem podle toho indickeho nazvu a fakt je, ze ve vetsine receptu, co jsou na webu, brambory chybi. Takze zkusit se to da i tak. S garam masalou zachazim opatrne, protoze pak vsechna jidla chutnaji na muj vkus dost stejne.

 
gabi
551 příspěvků 11.08.11 13:54

poznam toto jedlo…ale bez zemiakov a namiesto kminu s kuminom a naviac s garam masalou…robieval to nas priatel z Pandzabu…v jeho podani to nebola kaša…neprehlušia tie zemiaky "v tejto verzii receptu " vybornu chut tohoto povodneho pokrmu?

 
Bento
794 příspěvků 11.08.11 09:15

:palec: ja vzdy navyrabam tohu lilku viac ,ked sa s tym otravujem a peciem v trube .Tak aj teraz mam tak vyskusam.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz