Recept Lilková kaše po indicku Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lilková kaše po indicku

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Omyté lilky nakrájíme na silná kolečka a vaříme je v osolené vodě cca 15 minut. Necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek (dala jsem víc než jeden stroužek), papričky a zázvor drobně nasekáme. V hluboké pánvi osmažíme kmín na 2 lžících oleje. Když začne lehce hnědnout, přidáme cibuli, po chvíli česnek, zázvor a papričky. Restujeme asi 5 minut. Přidáme protlak, kurkumu a koriandr. Zamícháme a několik okamžiků necháme prohřát. Přidáme lilky a brambory rozmačkané na kaši (kdo chce, může mixovat, já jsem použila vidličku), řádně promícháme, případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo plackami.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy

Nahlásit recept

  • 10.08.11 vloženo
  • 5946x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 pěkné střední lilky
  • 4 větší brambory
  • neutrální rostlinný olej
  • 1 cibule
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 1 cm kořene zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 zelené papričky (jelikož neměla, dala jsem jednu a půl obyčejné červené papriky)
  • 70 g DOBRÉHO rajčatového protlaku (použila jsem rozmixovaná sušená rajčata)
  • 1 kávová lžička kurkumy
  • 1 kávová lžička mletého koriandru
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilková kaše po indicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lilková kaše po indicku

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.08.11 13:24

ssalonis, děkuji za připomínky, konzultovala jsem mezitím ještě s nějakými indickými autoritami a výsledkem je, že toto opravdu není baingan bharta, odstranila jsem to z názvu a zbyla jen lilková kaše, což to zase bezesporu je. To vaření lilku mi na receptu přišlo právě zajímavé, nikdy jsem to ještě nezkoušela a musím znovu říct, že to bylo zvláštní a velmi jedlé.

ssalonis
61 příspěvků 15.08.11 04:45

Moze to byt dobre, ale do povodneho receptu zemiaky naozaj nejdu :) a baklzan-lilek sa nevari. Staci supku popichat a upiect ako pise Bento, ale spravnejsie je supku popichat a baklzana polozit rovno na horak na sporaku. Opekat na nom, otacat az kym supka nie je cierna a baklazan vnutri makky. On tym ziska zvlastnu udenu vonu a chut, co je typicke pre toto jedlo. Miesto zemiakov sa moze pridat hrasok, niekto pridava aj jogurt-dahi. Velka dobrota :-)

Taanka
107 příspěvků 13.08.11 18:07

Tak tohle je bezva, to by mi stoprocentně chutnalo :)!!! Děkuji a ukládám k vyzkoušení!

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.08.11 14:32

gabi, to je tezko rict, pro me puvodni je tohle :-). Ale chutnalo mi to, nic neprevazovalo, proste to bylo dobre. Hledala jsem podle toho indickeho nazvu a fakt je, ze ve vetsine receptu, co jsou na webu, brambory chybi. Takze zkusit se to da i tak. S garam masalou zachazim opatrne, protoze pak vsechna jidla chutnaji na muj vkus dost stejne.

gabi
551 příspěvků 11.08.11 13:54

poznam toto jedlo…ale bez zemiakov a namiesto kminu s kuminom a naviac s garam masalou…robieval to nas priatel z Pandzabu…v jeho podani to nebola kaša…neprehlušia tie zemiaky "v tejto verzii receptu " vybornu chut tohoto povodneho pokrmu?

Bento
794 příspěvků 11.08.11 09:15

:palec: ja vzdy navyrabam tohu lilku viac ,ked sa s tym otravujem a peciem v trube .Tak aj teraz mam tak vyskusam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Houbová smaženice Houbová smaženice
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz