Recept Lilek se sýrem

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lilek se sýrem

Postup

Lilky ocistete a nakrájejte podélne na plátky. Posypte je solí a nechte je stát 10 minut. Po této dobe plátky dobre osuste a lehce je po obou stranách opecte na pánvi se 6 PL oleje. Vyjmete je, na pánev prolisujte cesnek a krátce orestujte. Pánev odstrante z tepla a plátky lilku potrete po obou stranách cesnekovým olejem z pánve. Opeprete je, pokapejte je citronovou stávou, posypte lístky tymiánu nebo suseným tymiánem, rozlozte je na mísu, pokapejte zbytkem oleje a dejte marinovat do chladu na 2-3 hodiny.
Pred podáváním pridejte k lilkum ctvrtky rajcat a vse posypte sýrem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.09.07 vloženo
  • 18954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut+marinace

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lilky
  • 1 KL soli
  • 10 PL olivového oleje
  • 2 strouzky cesneku
  • bílý pepr
  • stáva z jednoho citronu
  • hrst cerstvého nebo 2 KL suseného tymiánu
  • 4 malá rajcata
  • 200 g ovcího nebo kozího sýra

Doporučená příloha

  • Bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz